Mihai Tudose: Riscul ca podul de la Brăila să nu se construiască este ca riscul ca planeta Jupiter să se prabușească pe Terra

Mihai Tudose, premierul care a semnat contractul pentru construcția Podului suspendat peste Dunăre a declarat că odată semnat contractul și începute lucrările, este greu de crezut că nu se vor aloca banii necesari.

Fostul premier, candidat pe listele Pro România la alegerile europarlamentare din 26 mai, a spus că singurul risc este să nu se mai facă plățile la un moment dat, mai ales dacă acesta nu va primi finanțarea europeană.

Tudose a spus că firmele constructoare ar putea declanșa o acțiune în instanță și vor cere despăgubiri semnificative.

“500 de milioane de euro nu este o sumă imensă pentru România. Problema este următoarea: este garantată plata acestui obiectiv de către stat, din bugetul național, dar ar fi mai bine să se întâmple aceste deconturi din bugetul UE”, a spus Mihai Tudose, candidat pentru un post de europarlamentar din partea Pro România.

Comisarul european Corina Crețu, candidat pe locul 2 pe lista Pro România la alegerile europarlamentare, a precizat că acest pod figurează în Master Planul pe transport cu suma de 540 de milioane euro, deci finanțarea ar putea fi asigurată dacă Guvernul va depune proiectul și cererea de finanțare la Bruxelles, așa cum promite că va face.

Corina Crețu a explicat că ar fi fost ideal ca proiectul să fi fost depus la Bruxelles înainte de a începe lucrările.

Exit mobile version