Miercuri, 31 mai, a avut loc faza județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii pompierilor”, ediția 2023

Miercuri, 31 mai 22023, pe Stadionul Municipal Brăila s-a desfășurat faza județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii pompierilor”, ediția 2023. Întrecerea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează având ca obiective:

a) dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor;

b) formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play;

c) atragerea unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”.

Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.

Concursul cuprinde următoarele probe: teoretică, pista cu obstacole și ştafeta de 400 m cu obstacole.

La startul competiției echipajele de băieți și echipajele mixte, din cadrul Liceului cu Program Sporticv Brăila, Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” Însurăței, Școlii Gimnaziale Chiscani, Școlii Gimnaziale “Nicolae Grigore Mărășanu” Mărașu, Școlii Gimnaziale ”Spiru Haret” Însurîței și Școlii Gimnaziale Cazasu, iar la secțiunea fete au participat echipaje din cadrul Școlii Gimnaziale “Nicolae Grigore Mărășanu” Mărașu, Școlii Gimnaziale Vădeni, Școlii Gimnaziale Cazasu.

Clasamentul la echipajele de fete a fost următorul:

                    – Locul I – Școala Gimnazială Vădeni;

                    – Locul II – Școala Gimnazială “Nicolae Grigore Mărășanu” Mărașu;

                    – Locul III – Școala Gimnazială Cazasu.

Clasamentul la echipajele de băieți sau mixte a fost următorul:

                    – Locul I – Liceului cu Program Sportiv Brăila;

                    – Locul II – Școla Gimnazială Chiscani;

                    – Locul III – Școala Gimnazială Cazasu.

Primilor clasați le-au fost oferite diplome, medalii, cupe și premii puse la dispoziție de Consiliul Județean Brăila.

La etapa națională, care va avea loc în municipiul Râmnicu-Vâlcea în perioada 03 – 07 iulie 2023, participă primele cinci echipaje de băieţi (mixte) şi primele cinci echipaje de fete ale clasamentului general, întocmit pe baza punctajului total obţinut în etapa judeţeană (sectoarele municipiului Bucureşti) la probele „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

Exit mobile version