Mesaje RO-ALERT primite azi noapte de locuitorii din nordul județului Brăila. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional

Vineri noapte, în jurul orei 23.45, populaţia din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea a primit mesaje RO-ALERT care anunţau posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, Ministerul Apărării Naţionale a transmis sâmbătă dimineaţă un comunicat de presă în care explică motivele care au dus la alertarea populaţiei.

Înaintea mesajului Ro-Alert s-au auzit avioane survolând la joasă altitudine. Mai apoi cineva a sunat la 112 anunțând că un obiect ar fi căzut undeva în câmp în zona cartierului gălățean Dimitre Cantemir.

”În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde au fost înregistrate semnalele radar de la ţinta respectivă.  Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a transmis MApN, printr-un comunicat de presă.

Exit mobile version