MEN sprijina financiar elevii si studentii pentru a-si cumpara un calculator

MEN sprijina financiar elevii si studentii pentru a-si cumpara un calculator
MEN sprijina financiar elevii si studentii pentru a-si cumpara un calculator

 

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) continuă şi anul acesta programul social „Euro 200”, prin care acordă un ajutor financiar de 200 de euro elevilor şi studenţilor din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie pentru a-şi cumpăra un calculator, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului MEN, beneficiarii programului sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei/membru de familie, mai puţin elevii care au beneficiat deja de acest sprijin începând cu anul 2008.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, fără a depăşi valoarea calculatorului achiziţionat, subliniază MEN.

Depunerea cererilor pentru obţinerea bonurilor valorice necesare achiziţionării unui calculator se face până pe 21 aprilie 2014, Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop.

În intervalul 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate şi vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanţi. Centralizarea cererilor la Comisia centrală din MEN, prin intermediul portalului http://euro200.edu.ro, va avea loc în perioada 19 – 28 mai, şi va fi urmată de prima afişare pe internet a listei de cereri eligibile, aprobată prin ordin de ministru (1 iunie). În data de 3 iunie, până la ora 18.00, lista va fi afişată şi în fiecare unitate/instituţie de învăţământ.

Cât priveşte depunerea contestaţiilor, acestea se vor face în termen de cinci zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluţionarea acestora este prevăzută între 8 şi 23 iunie. Afişarea rezultatelor contestaţiilor are ca termen data de 24 iunie, până la ora 18.00, mai anunţă Ministerul Educaţiei în comunicat.

Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie şi se finalizează în 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă a computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie – 31 august.

Anul trecut, 21.077 de beneficiari (21.019 elevi şi 58 de studenţi) au achiziţionat computere prin intermediul acestui program.

 

 

Exit mobile version