Măsuri preventive pentru doi tineri care au furat mai multe bunuri din autovehicule parcate

În cursul zilei de 13 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au efectuat două percheziții domiciliare la imobilele a 2 persoane, un tânăr, cu vârsta de 18 ani și o tânără cu vârsta de 22 de ani, ambii din municipiul Brăila,  bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de  efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt calificat.

În urma perchezițiilor efectuate, cele două persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că în noaptea de 19.06.2021 și respectiv 24/25.06.2021 cei doi au sustras diverse bunuri din autoturisme, care erau parcate pe raza municipiului Brăila, inclusiv carduri bancare, pe care ulterior le-au folosit pentru efectuarea de plăți, în interesul personal.

În cursul aceleiași zile, în urma probatoriului administrat de polițiști, cele două persoane  au fost reținute pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Ieri, instanța a dispus față de brăilean măsură arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de tânără măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Polițiștii continuă cercetările în cauză, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Exit mobile version