Masini de maxim 14.000 € achizitionate pe firma

Masini de maxim 14.000 € achizitionate pe firmaProiectul de modificare a noului cod fiscal impune, pentru prima data, un nivel maxim al amortizarii lunare pentru autovehiculele achizitionate pe firma. Prin noile modificari, firmele vor fi condamnate s? achizitioneze doar masini de maximum 14.000 €.

Legat de prevederile actuale in domeniul amortizarii fiscale, prin art.24 din Codul fiscal, se evidentiaza urmatoarele aspecte: pentru mijloace de transport persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, prevederile recunosc intregul cost de achizitie ca valoarea fiscala, in vederea calculului si deducerii amortiz?rii fiscale, indiferent de valoarea achizitiei si de justificarea acesteia prin natura activitatii economice a contribuabilului.

Ordonanta prevede insa si completarea regulilor de amortizare fiscala cu dispozitii privind: deducerea cheltuielilor cu amortizarea mijloacelor de transport persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, existente sau care urmeaza sa fie achizitionate, in limita a 1.500 lei/luna, in concordanta cu limitarile existente in fiscalitatea altor state .

 

Exit mobile version