Marti incepe a doua sesiune de admitere in invatamantul profesional

Marti incepe a doua sesiune de admitere in invatamantul profesional
Marti incepe a doua sesiune de admitere in invatamantul profesional

Marți, 29 august 2017, începe a doua etapă de admitere în învăţământul profesional de stat. La nivelul județului Brăila sunt 672 locuri libere la învățământul profesional. La acestea se adaugă alte 53 de locuri suplimentare rezervate pentru romi. 

Înscrierile se desfășoară în perioada 29-31 august 2017, până la ora 15:00, la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere în urma primei etape și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

În perioada 4-5 septembrie 2017, la unitățile de învățământ profesional unde au rămas locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Înscrierea în învățământul dual se desfășoară în zilele de 29 și 30 august 2017.

La nivelul județului Brăila mai sunt libere 51 de locuri la Colegiul Ion Ghica domeniul turism și alimentație, la specializările lucrător hotelier și cofetar patiser. La Colegiul C.D. Nenițescu sunt libere 71 de locuri la specializările bucătar, brutar-patiser și ospătar. dar și la profil mecanic auto. La Colegiul Edmond Nicolau mai sunt 28 de locuri libere la construcții, specializare zugrav-ipsosar, dar și la specializări de turism și alimentație, industrie textilă și industrie alimentară. La Colegiul Panait Istrati sunt 52 de locuri la profil mecanic, specializările tinichigiu auto și mecanic auto.

La Liceul tehnologic Anghel Saligny sunt 108 locuri pentru specializările mecanic auto, electrician nave, lăcătuș construcții navale sau sudor. La Liceul Constantin Brâncoveanu sunt locuri la specializările strungar, frezor, sudor sau lăcătuș construcții metalice. La Liceul tehnologic Grigore Moisil sunt 79 locuri la învățământul profesional, specializările electromecanic, tapițer, tâmplar, electronis comunicații sau operator mașini cu comandă numerică.

La Liceul Gh. K. Constantonescu sunt locuri pentru calificare în specializările, ospătar, brutar sau bucătar. La Școala profesională UCECOM ”Spiru Haret” sunt 16 locuri libere pentru calificarea în meseriile de frizer-coafor-manichiurist.

La liceele din județ sunt posturi la Ianca, la Liceul N. Oncescu, la Liceul N. titulescu din Însurăței, la Liceul G. Vâlsan din Făurei și la Școala postliceală din Gradiștea.

Exit mobile version