Marius Mitescu: ”MINCINOSUL, Brăila lui 70% sau cum să duci manipularea la rang de artă”

Alegerile locale s-au terminat, apele s-au limpezit și acum se trag concluziile. PSD-iștii au câștigat! Fără doar și poate! Cel putin pe municipiu, detasat și relaxat! Un galop de sănătate! Marius Mitescu, membru PNL și viitor consilier județean, trage câteva concluzii amare și cu miros rânced și fetid de gunoi expus la 34 de grade Celsius pentru unii (majoritatea brăilenilor), dar și concluzii dulci și cu alint de fotoliu directorial, aer condiționat și sinecură bine plătită pentru alții (minoritate in mare parte pesedistă).

Liberalul recunoaște că opoziția PNL a fost una ”idealistă, setată pe programe de dezvoltare, atragere de fonduri europene, campanie door to door…. De-astea! Într-un cuvânt utopie. Pierzătoare din start”.

”PNL nu a avut nicio șansă. Nu am avut strategie de manipulare, nu am mințit oamenii, nu am amenințat etc. Am fost de bună credință, am făcut brainstorming să venim cu idei pe care sa le prezentam brăilenilor pe stradă. În vremea asta întreg PSD-ul se prăbușea cred ca de râs.

Ne-au dat-o (nouă dar mai ales brăilenilor) “din poignet” așa. Fără efort. Cu grație. Cu îndemânarea aia specifică urmașilor absolvenților de Ștefan Gheorghiu.

Primul a fost Mihai Tudose. Manipulare fină cu tușă cosmopolită și parfum de Bruxelles. Boier, deh! A scris o carte. “El însuși, cu mâna altuia. Decât!” A împărțit-o tot poporul pesedist pe străzile urbei. Cadou! Pe banii de la Bruxelles, 40.000 de euro mai precis pentru maculatura bună de aprins focul! Să vadă tot brăileanul de la mic la mare de unde trebuie să-și ia lumina. Cât a muncit?! Cât a trudit?! Totul pentru Brăila pe care a slujit-o din postura de parlamentar timp de 20 de ani. Și lupta și dă-i, și dă-i și luptă … neicușorule. Și-a  reușit. Brăila s-a micșorat în ultimele decenii cu 60.000 de suflete.

Dar Mihai Tudose e mic copil. E depășit cu un fuleu impresionant în arta manipulării de nimeni altul decât Marian Dragomir. Și nu numai în arta manipulării dar și în procente. Motiv pentru care există niște nemulțumiri surde și-un spirit de fronda în tabăra roșie. Dar mai durează până se ascut cuțitele.

MARIAN DRAGOMIR e câștigătorul detașat al alegerilor. Fără el zâmbetul lui Chiriac Inexistentul s-ar fi transformat într-un rictus de deznădejde, iar Mihai Tudose și cartea lui scrisă de alții scoteau procente la jumătate. Marian Dragomir nu a câștigat numai fotoliul de Primar. E prea puțin pentru el și trebuie să îi recunoaștem meritele incontestabile. El e MINCINOSUL.

Nimeni nu minte ca Domnia Sa. Nimeni nu manipulează ca EL. Să ne-amintim doar de momentul de dinaintea alegerilor când s-a năpustit cu viceprimarul Jantea Crican (bătăiosul) si Vicele de la CJ, Dobre (firavul) asupra unor tinere care făceau campanie PNL și le-au bruscat în ultimul hal. Oriunde, în lumea asta ar fi pierdut instant 10 sau 15 procente din intenția de vot. Dar nu și la Brăila. Aici PSD îl are pe MINCINOSUL. Nimeni altul decât Primarul Dragomir!

Ce-a făcut MINCINOSUL? S-a retras la Partid când a realizat că-i groasă și în jumătate de oră a aruncat bomba pe rețelele de socializare: Brăila e asaltata de bande de golani înarmați cu bâte aduși de la Cireșu ca să atace orașul. De manual! Nici n-am știut ce ne-a lovit. Vă mai aduceți aminte de Mineriadă? “Am gasit la PNȚ-eu droguri, armament, muniție, mașina de scris automată…” Vă spune ceva? N-a contat ca nu a existat o poză, o plângere, un zgomot, nimic. E doar unul din multele exemple.

Si uite-așa a câștigat MINCINOSUL detașat. Pe manipulare, pe lipsa de reacție a PNL la minciună, pe două tramvaie, cinci locuri de joacă, trei sferturi de bulevard refăcut, asfaltare haotică și pe baza voturilor celor care muncesc la cei mai mari angajatori din Brăila și pe care ii iau la mână: Spitalul Județean, CUP Dunărea etc.

Noi cei din PNL ne facem “mea culpa”! Ne cerem scuze stimați brăileni ca nu am reușit să vă scăpăm de MINCINOS. Ne pare râu că nu i-am combătut suficient și eficient manipularea. Suntem și noi mâhniți că Brăila va mai pierde încă patru ani în uitare, praf, sărăcie și delăsare. Am muncit enorm încercând să vă convingem. Nu dăm vina pe dumneavoastră. Poporul are mereu dreptate! Vina ne aparține. Am fost sancționați probabil pentru ceva aroganță, pentru că i-am lăsat să vă manipuleze, pentru că nu am reacționat mai dur când ne-au pus etichete și așa mai departe.

Se spune că “minciuna are picioare scurte”. Asta va fi problema MINCINOSULUI. Nu va putea minți la nesfârșit! Minciuna vine peste el. Nu poate spune, de exemplu, că nu a știut de mult timp că RER nu-și va mai putea onora obligațiile asumate. GUNOIUL SE STRÂNGE ȘI MIROASE!. Cât să manipulezi?!

Nu poate să mai astupe mult timp dărăpănăturile din centrul istoric.

Nu poate să mai “coafeze” raptul intelectual, ca de exemplu în cazul lui Costel Pătrășcan, vinovat că n-a pupat inelul.

Nu poate să mai mintă cu privire la depopularea dramatică a Brăilei pentru că dacă privești seara blocurile din municipiu, sunt o groază de apartamente cu becurile stinse. În Brăila se stinge lumina la propriu.

MINCINOSUL a învins! Deține majoritate în tot ce mișcă. Din păcate, minte în continuare! A îngenuncheat nu numai opoziția, ci și Brăila.

Dar, la un moment dat, lumea își va da seama că împăratul e gol”, spune Marius Mitescu, membru PNL Brăila.

Exit mobile version