Marius Mitescu (PNL): Brăila lui Dragomir – oraș Fantomă. PSD și politica „pumnului în gură”

Liberalul Marius Mitescu a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că Brăila se scufundă încet, dar sigur sub administraţia PSD. Acesta a mai amintit că de la declanșarea pandemiei de COVID-19, când au fost sistate audiențele, brăilenii nu au mai intrat în audienţe la primar și la cei doi viceprimari, prelungind nejustificat aceste întâlniri față în față cu cetățenii care au anumite nemulțumiri.

”Numai cine nu iubeşte acest oraş nu înţelege dimensiunea dezastrului în care se află comunitatea. Tragic şi de neînţeles este că Brăila este condusă spre prăpastie chiar de către PSD, partidul care le-a cerut brăilenilor voturile, cu tupeu, ani la rând, în schimbul unor promisiuni deşarte. Au obţinut ceea ce şi-au dorit, iar acum oraşul a devenit literalmente o fantomă. Timp de 30 de ani, PSD a reuşit să subjuge oraşul Brăila, să îl umilească, să îl distrugă, doar pentru ca ei, PSD-iştii, să trăiască bine.

Este suficient să faci o plimbare prin oraş, să vezi asfaltul proaspăt pus, dar deja distrus, cablurile de internet şi telefonie care atârnă pe stâlpi și pe carosabil, faleza devenită o adevărată junglă, spațiile comerciale goale, de închiriat, multitudinea de săli de jocuri de noroc și magazine second – hand şi tot pustiul care a pus stăpânire pe oraş. Au sacrificat istoria de sute de ani a Brăilei, au sacrificat comunitatea, doar pentru a deţine puterea absolută. Pentru a avea control absolut, administraţia PSD a tăiat şi toate punţile în dialogul cu cetăţeanul. Este de notorietate că, de ani buni, brăilenii nu au mai intrat în audienţe la viceprimari, iar la primar nici atât, oamenii fiind pur şi simplu ignoraţi!”, a declarat Marius Mitescu.

Mitescu mai spune că administrația PSD din Brăila nu a auzit despre bugetarea participativă, prin care cetăţenii pot veni cu propuneri de proiecte care să le îmbunătăţească viaţa, în limita unor sume, în timp ce, în alte oraşe din ţară, cum ar fi Cluj Napoca (încă din 2017), apoi Sibiu, Bacău, Reşiţa, Braşov, Bucureşti, Oradea, Târgu-Mureş, Alba Iulia, Ploieşti, Vaslui şi lista poate continua, sunt comunităţi deja aliniate la bugetul participativ, cetăţenii implicându-se în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităţii lor.

”Ce frumos şi cât de imposibil de realizat la Brăila! Când vreodată PSD Brăila va invita cetăţenii să participe la o acţiune democratică de deliberare şi decizie pentru stabilirea modalităţii optime de cheltuire a unei sume din bugetul local?!

Nu există nicio comunicare. Și dimensiunea dezastrului nu se opreşte aici. Ca totul să fie complet, PSD a adoptat, nu doar în municipiu, ci și la nivelul întregului judeţ, politica pumnului în gură, a intimidării si a umilinţei. Un exemplu concret este cel al unui cetăţean din oraşul Însurăţei, care, indignat că nu i s-a ridicat gunoiul menajer (fracţie uscată) din faţa casei o bună perioadă, deşi plătise taxa de salubrizare, a luat sacii şi i-a lăsat în faţa Primăriei. Cum a rezolvat administraţia locală această situaţie? Poliţia Locală Însurăţei l-a amendat cu 30.000 de lei!!! Ati inteles bine, 30.000 de lei!!! Nu este un exemplu de urmat şi, evident, nu încurajez pe nimeni să procedeze astfel, dar să dai o amendă atât de mare într-un oraş atât de sărac, este inacceptabil! Se ştie că Poliţia Locală este subordonată Primăriei, asta ca să se înţeleagă clar cine a dat comanda. Doctrina PSD-iştilor este una simplă: cine nu este cu noi (PSD) este împotriva noastră! Omul trebuie să tacă, să stea aliniat, să nu mişte în front, să voteze trandafirii, altfel este ars, amendat, controlat, pentru că, nu-i aşa, Chiriac, Dragomir & Company, au în mână toate pârghiile necesare!”, mai spune notarul Marius Miotescu, membru al PNL Brăila.

Exit mobile version