Mai mulți foști membri AUR și-au anunțat trecerea la Partidul ”SOS România”

Luni, 19 februarie, la doar câteva zile după descinderea la Brăila a Dianei Șoșoacă, câțiva foști membrii AUR și-au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, trecerea la Partidul SOS România, partid condus la Brăila de Ionel Șt. Alexandru, fost senator PRM. La conferință a fost prezent și vicepreședintele SOS România, Cristian Stancovici, care este și președintele organizației județene din Constanța.

Trei dintre foștii membri AUR care au făcut acest pas au ocupat chiar funcții de conducere în organizația județeană a acestui partid, au fost prezenți la conferința de presă a SOS România la care s-a anunțat plecarea din AUR a mai multor membri după venirea în partidul lui George Simion a lui Florin Cîrligea și a lui Viorel Botea. Gabriel Monu Musceleanu, care ocupa funcția de vicepreședinte al Organizației Județene, Costel Andrei, care era secretar general al AUR Brăila și Adrian Popa, care a fost președintele Organizației de Tineret a AUR Brăila, au vorbit în cadrul conferinței de presă despre motivele care i-au determinat să părăsească acest partid, împreună cu un grup important de foști membri.

Toți trei au afirmat că venirea în AUR Brăila a omului de afaceri Florin Cîrligea, fost consilier județean PNL, și a fostului președinte PMP Brăila Viorel Botea, care încă este, cu complicitatea PSD, consilier județean PMP, deși a trecut la AUR de mai multe luni, a dus la dezbinarea organizației, pentru că au preluat practic conducerea și au luat decizii care nu erau în concordanță cu principiile declarate la modul public de liderii AUR.

„Mi s-a părut o jignire a inteligenței să ni se spună că domnul Cîrligea este simpatizant AUR din 2021. Știam că pe unde a trecut – și mă refer la PNL –  a procedat la fel, cu dezbinări, cu fel de fel de intrigi, cu bețe băgate prin gard. Eu nu accept astfel de Jocuri de culise. Dumnealui a promis că va veni cu cel puțin 5-6 primari PNL, cu un număr important de membri, dar în realitate a venit cu un talisman, cu o echipă de 2-3 inși, printre care și domnul profesor Botea Viorel, de la PMP, care au încercat să se impună de la începutul apariției la AUR. Este de înțeles… încercând să iasă parlamentar din 1990 și nereușind până acum, îl înțeleg, are o frustrare. A destabilizat conducerea AUR Brăila, probabil vrând să ia partidul în totalitate, cu acceptul Bucureștiului“, a declarat Gabriel Musceleanu.

Musceleanu a mai declarat că cei nemulțumiți de modul în care a încercat Cîrligea să pună mâna pe conducerea AUR Brăila au adresat încă din toamnă o petiție către conducerea centrală, dar nu au primit niciun răspuns.

Musceleanu a mai spus că la Partidul SOS România vor veni și mai mulți foști membri din județ, aproximativ 10 organizații, iar dorința acestora este de a împărți scorul electoratului naționalist din Brăila cu AUR, în care SOS să obțină cel puțin cu un procent mai mult decât cealaltă formațiune care se declară ”suveranistă”.

Costel Andrei a declarat că el a intrat în AUR pentru principiile pe care acest partid le avea, cel puțin declarativ, dar lucrurile au degenerat după venirea în partid a ”tandemului Cîrligea-Botea”, care ”s-au așezat în capul mesi și n-au mai plecat de acolo”.

Exit mobile version