Luni 14 ianuarie se reuneste lotul fotbalistilor de la CF Braila

gabriel bosoiLunea viitoare va avea loc reunirea lotului celor de la CF Braila pentru pregatirea returului Ligii a 2-a la fotbal. Elevii lui Alin Panzaru au terminat turul campionatului pe locul 2 in seria Est, desi nimeni nu le dadea sanse sa se claseze mai sus de locul 6 in conditiile in care in vara au plecat de la echipa majoritatea jucatorilor de baza din campionatul trecut, multi dintre ei urmandu-l pe Viorel Ion la CS Otopeni. Cu un lot incropit in ultimul moment, dar si profitand de valoarea foarte scazuta a echipelor din aceasta serie, CF Braila a avut un parcurs oscilant, dar in general bun, care i-a adus pe locul secund la finalul turului. Dupa 12 meciuri jucate, CF Braila a acumulat 23 de puncte, dar este singura echipa din zona promovarii care are golaveraj negativ, 20-22, datorat in primul rand rezultatului din meciul cu Delta Tulcea, 0-6, meci in care s-au inscris cele mai multe goluri intr-un meci si s-a inregistrat cea mai mare diferenta de scor din ambele serii ale Ligii a 2-a.

In turul campionatului si-au facut debutul in Liga a 2-a portarul Gabriel Bunduc, venit de la Unirea Tarlungeni, fundasul stanga Gabriel Colilie, mijlocasul kosovar Braha Visar si mijlocasul Marius Dima. In turul campionatului pentru CF Braila au evoluat doi jucatori straini, Braha Visar si nigerianul Emmanuel Ndigwe, iar golgeterul echipei a fost atacantul Alexandru Cristian Ciocilteu, venit in vara de la Conpet Ploiesti, el reusind sa perforeze portile adversarelor de 5 ori. Ceilalti marcatori pentru CF Braila in meciurile din tur au fost: Bogdan rusu cu 4 reusite, Adrian Cimpeanu si Alexandru Baltoi cu cate trei goluri, Gabriel Bosoi, George Punga, Daniel Ochia si Sorin Frunza cu cate un gol marcat, iar al 20-lea gol e trecut in contul lui Clement Palimaru, care a marcat in propria poarta in partida CF Braila – CS Otopeni.

In turul campionatului Alin Panzaru a folosit 21 de jucatori. Poarta celor de la CF Braila a fost aparata de Bunduc in 11 meciuri de campionat si doua de Cupa Romaniei, in timp ce Stefan Leu a aparat doar un meci in campionat si doua meciuri in Cupa Romaniei. Ceilalti jucatori utilizati in campionat au fost: Gabriel Bosoi -12 meciuri, Dan Gelu Ignat – 10, Laurentiu Ivan – 10, Daniel Spiridon -10, Dinu Sanmartean -7, Gabriel Colilie -2; Andrei Puscasu -12, Sorin Frunza -11, George Punga -11, Daniel Ochia -10, Marius Voicu -6, Emmanuel Ndigwe -5, Visar Braha -4, Daniel Prodan -4; Alexandru Baltoi -11, Adrian Cimpeanu -10, Bogdan Rusu -10 si Alexandru Ciocalteu -8, portarul Bunduc bifand cele mai multe minute pe teren in meciurile din campionat -990, urmat de Gabriel Bosoi cu 959 minute si Sorin Frunza cu 951 minute. Cel mai tanar jucator al echipei care a jucat in turul campionatului a fost George Punga, nascut pe 27 mai 1994, iar cel mai varstnic a fost Sorin Frunza, nascut pe 29 martie 1978.

Deocamdata pentru noul sezon nu se cunosc noutatile din lot, dar Alin Panzaru a afirmat ca va adduce doar jucatori care sunt peste valoarea celor din lotul actual. Din nefericire in acest campionat CF Braila nu s-a putut baza pe Cosmin Necoara, unul dintre jucatorii care au crescut foarte mult in campionatul trecut, dar care a suferit o accidentare stupida, dar foarte grava in vara si nu se stie daca sic and isi va putea relua activitatea. Un lucru e cert, echipa nu va pleca nici anul acesta in cantonament la munte sau in strainatate, posibilitatile clubului fiind doar pentru un semi-cantonament in statiunea Lacu Sarat, desi antrenorul si-ar dori si un cantonament in Antalya, dar si vreo doi sau trei jucatori.  Printre cei vizati a fost mijlocasul Danut Enescu, pus pe liber de Otelul Galati, dar se pare ca discutiile s-au oprit, galateanul avand o oferta si din Liga a 2-a ungara. Pana la reluarea pregatirilor jucatorii braileni au primit programe individuale de pregatire pentru ca la reluarea antrenamentelor sa fie evitate surprizele legate de surplusul de greutate.

 

Exit mobile version