Locuitorii unui cartier din Brăila riscă să rămână fără apă potabilă

În ședința CLM desfășurată joi dimineață în sala de ședințe a CUP Dunărea Brăila s-au prezentat un grup de locuitori ai cartierului din ansamblul rezidenţial construit în zona fostei cazarme militare de la Caporal Mușat. Aceștia au venit pentru a-și expune în fața consilierilor municipali problemele cu care se confruntă, iar cea mai gravă situație care ar putea apărea este sistarea furnizării apei potabile, deși ei își plătesc la timp facturile.

O parte dintre locuitorii din acest ansamblu rezidențial sunt nemulțumiți de dezvoltator și de faptul că investiția nu s-a finalizat nici acum, deși când au semnat contractele li s-a spus că totul va fi gata în anul 2015. Oamenii au cerut ajutorul autorităților locale, exasperați de faptul că au făcut împrumuturi ca să-și cumpere o casă în acest cartier care se dorea unul modern, dar care în realitate are alei de acces care arată mai rău ca ulițele de la țară pe timpuri, pentru că și în mediul rural majoritatea străzilor au fost asfaltate. Dar cele mai grave probleme sunt faptul că în zona II a acestui cartier nu este funcțional sistemul de iluminat public și riscă să rămână și fără apă potabilă.

În numele acestor proprietari a vorbit în debutul ședinței CLM Mirela Dragatan, care a precizat că terenul respectiv este concesionat pe o perioada de 49 de ani de dezvoltatorul imobiliar și că la ora actuala sunt peste 100 de familii care locuiesc acolo. Ea a explicat că majoritatea familiilor care locuiesc în acest cartier își plătesc facturile la apă în mod corect, însă sunt și unii locatari nu își mai plătesc facturile, iar dezvoltatorul, la rândul său, a acumulat datorii către CUP Dunărea în valoare de peste 200.000 lei.

Exit mobile version