Lipsa de experiență și-a spus din nou cuvântul. Sporting Liești – Dacia Unirea Brăila 5-0 (1-0)

Dacia Unirea Brăila a pierdut vineri, 14 aprilie, al 19-lea meci din actualul sezon de Liga a 3-a, fiind învinsă de Sporting Liești cu 5-0 (1-0) într-un meci care a contat pentru etapa a 3-a din play-out. Lipsa de experiență a jucătorilor foarte tineri de la Dacia Unirea Brăila, pe faza defensivă, a făcut diferența.

Prima repriză a meciului de la Liești a fost una destul de bună pentru echipa brăileană care și-a creat și câteva situații de poartă. În minutul 25 Edmilson a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, de la 18 metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Cilighidreanu. Tot Edmilson a scăpat singur cu portarul, în lateral dreapta, și din unghi a șutat in plasa laterală. În minutul 30 Luca a șutat de la 16 metri peste poartă. La o altă fază de contraatac, au combinat Edmilson, Ghiță și Luca, iar primul dintre aceștia a șutat pe centrul porții, dar a respins portarul.

Sporting Liești a deschis scorul abia în minutul 45, pe un contraatac finalizat de Viorel Costea, după un corner al echipei brăilene care i-a surprins prea avansați pe jucătorii Daciei Unirea.

În minutul 54, Gicu Iordache, fost jucător al Daciei Unirea Brăila în perioada când aceasta a fost pregătită de Alin Pânzaru, a majorat diferența la 2-0, iar în minutul 59 George Iacob a înscris pentru 3-0. În 68 Adrian Grigoraș a înscris pentru 4-0, iar Andrei Călin a stabilit rezultatul final prin golul de 5-0 marcat în minutul 74. 

În a doua repriză, Gorgovan a șutat din colțul careului, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Și Edmilson a mai avut două situații bune. pe care le-a ratat.

Sporting Liești a început meciul cu formula: Cilighidreanu – Dima, Iacob, Maftei, Ștefănescu, Chiriac, Munchiu, Crihana, Stan, Iordache, Costea. Au mai intrat: Grigoraș, Cucu, Sănduc, Călin, Prepeliță.

Dacia Unirea Brăila: Zaharia – Buhăescu (min 70 Carnaru), Șt. Sava, A. Simion, A. Bădilaș – Răileanu, Mendez, Boroșu (min 46 Dragomir), Edmilson, Luca (min 75 Boroditenco), Ghiță (min 65 Gorgovan). 

Victoria cu cei de la Brăila, coroborată cu remiza celor de la CSM Focșani, scor 2-2, de la Ianca, urcă Sporting Liești pe prima poziție în grupa de play-out a seriei, cu 36 de puncte. Dacia Unirea Brăila a rămas pe ultimul loc, cu doar două puncte

Pentru Sporting Liești urmează un nou meci pe propriul teren sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 17.00, cu Viitorul Ianca. În etapa a 4-a din play-out, Dacia Unirea Brăila va juca pe teren propriu cu Voința Limpeziș, penultima clasată, cu doar 5 puncte acumulate.

Exit mobile version