Liberalul Florin Dobrescu îi acuză pe șefii administrației brăilene de ipocrizie

Liberalul Florin Sergiu Dobrescu, îi acuză pe PSD-iști de ipocrizie față de înotătorul brăilean Denis Ghionu. Acesta spune că o culme a ipocriziei a PSD-iștilor brăileni a fost atinsă, la finalul anului trecut, când preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Chiriac, şi primarul Marian Dragomir, ”au avut tupeul de a se poza cu campionul naţional la înot Denis Ghionu, în condiţiile în care nu l-au ajutat cu absolut nimic pentru a ajunge la performanţă, dimpotrivă”. 

”În poza făcută cu scopul de a obţine capital de imagine, Chiriac şi Dragomir, flămânzi după publicitate (asta spune multe!!), îl încadrează pe Denis Ghionu şi zâmbesc foarte mândri că au reuşit să obţină această imagine de colecţie doar cu o căciulă de bani, strânşi din contribuţiile consilierilor judeţeni şi municipali.” spune liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale

Denis Ghionu, legitimat la CSM Brăila, a devenit Campion naţional la înot în bazin scurt în noiembrie 2022, după ce a câştigat medalia de aur la proba de 50 metri spate, la tineret. Tot în 2022 a obţinut medalia de aur la Cupa României, la proba de 50 metri spate, la tineret. În 2021, a câştigat titlul de vicecampion naţional la proba de 50 metri spate şi două medalii de bronz la probele de 100 metri spate şi 200 metri spate, la juniori.

”Cu ce l-au sprijinit autorităţile PSD aflate la butoanele judeţului şi municipiului pentru a obţine aceste rezultate uimitoare? Cu absolut nimic! Dimpotrivă, fix în perioada în care se pregătea pentru Campionatul Naţional din noiembrie 2022, PSD-iştii i-au închis singurul bazin de antrenament, cel de la Liceul cu Program Sportiv, pe motiv de economie la bugetul local. În aceste condiţii, Denis a fost nevoit să se antreneze la un club SPA, într-un bazin care nu corespundea cerinţelor competiţionale. Performanţa sa este cu atât mai importantă, cu cât pregătirea s-a făcut în condiţii improprii, de maximă austeritate.

După această mare bătaie de joc, în luna decembrie, fără pic de jenă, Chiriac şi Dragomir s-au gândit că n-ar fi rău să îşi asocieze imaginea cu cea a Campionului Denis Ghionu şi să facă o chetă în rândul consilierilor judeţeni şi municipali, pentru a-l „recompensa”, prilej numai bun pentru a obţine o poză de colecţie. Ipocrizie fără margini şi teatru ieftin pus în scenă de Chiriac şi Dragomir, un tandem falimentar pentru judeţul şi municipiul Brăila” a mai spus Florin Dobrescu.

Liberalul a amintit și de declarația dată de Denis Ghionu anul trecut, când acesta a spus: „Din păcate, am simţit zero susţinere din partea autorităţilor din oraşul meu”. Dobrescu crede că această declarație face cât o mie de poze rulate pe reţelele de socializare.

”Nu doar înotul este cel care are de suferit în Brăila, ci aproape toate sporturile, de care s-a ales praful sub administraţia PSD. Sportivi talentaţi, cu potenţial imens, părăsesc Brăila, pentru că nu există baze de antrenament, nu există teren de atletism, nu există teren de fotbal, nu există bazin de înot, nu sunt alocate fonduri suficiente pentru susţinerea sportului. În aceste condiţii, o altă performanţă care trebuie apreciată la adevărata ei valoare este cea obţinută de atletul Denis Neacşu, multiplu medaliat balcanic şi naţional, desemnat cel mai bun sportiv al Brăilei în 2022. Ca un paradox, Denis Neacşu, de la CSM Brăila, este campion la atletism într-un oraş în care Stadionul de Atletism zace de ani de zile în paragină.

Nu interesează pe nimeni unde se antrenează aceşti sportivi, tot ce contează este să venim la urmă şi facem poze cu campionii. Domnilor Iulian Chiriac şi Marian Dragomir, brăilenii nu plătesc taxe şi impozite doar pentru asfaltări şi festivaluri! Performanţa trebuie susţinută prin fapte, nu prin poze!” a mai spus liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

De menționat că niciunul dintre cei doi sportivi nu au fost premiați la Gala de Excelenţă în Educaţie, doar pentru faptul că rezultatele sportive obținute de aceștia nu au fost pentru liceele la care sunt elevi, ci pentru un club sportiv.

Exit mobile version