Liberalii vor demara de luni strângerea de semnături pentru scăderea prețului apei

PNL Brăila începe luni campania de strângere de semnături pentru demararea unei acțiuni în instanță împotriva CUP Dunărea, după ce a fost majorat tariful pentru furnizarea apei potabile, de 1 martie 2023. Liberalii consideră că noul tarif – care este cel mai mare din țară – este unul nejustificat, având în vedere că avem Dunărea la doi pași.

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa a spus că liberalii sunt de părere că explicațiile primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD) – care este și președinte al ADI Dunărea – și ale președintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD) – vicepreședinte al ADI Dunărea – privind faptul că este o cerință a UE să se majoreze tariful apei potabile, nu sunt decât un mod de a încerca să inducă în eroare brăilenii. Popa a spus că tariful a crescut atât de mult pentru că este nevoie de fonduri pentru salariile celor angajați la CUP Dunărea pe bază de carnet de partid la PSD, fiindcă în ultimii ani compania a ajuns să fie „o organizație de partid”.

La începutul lunii mai, într-o conferință de presă, președintele PNL Brăila a transmis un mesaj prin care ”i-a somat” pe primarul Dragomir și pe președintele CJ Chiriac „ca în termen de 30 de zile să scadă prețul apei potabile”, iar în caz contrar va declanșa o campanie de strângere a semnăturilor pentru a merge în instanță cu un proces colectiv, alături de brăileni.

Popa a spus că au făcut câteva analize vizavi de apa potabilă în câteva comune și în municipiul Brăila și în 80% din cazuri apa nu este potabilă, dar este facturată ca apă potabilă.

„Am crezut că vor ieși și vom avea o discuție constructivă. Cum ne-a învățat în ultima vreme domnul Chiriac, când aude de PNL și de noi se bagă sub birou; cam atât poate dumnealui, nu-i învățat cu opoziția, cu oameni care fac lucruri și în interesul cetățeanului. În urma consultărilor cu casa de avocatură pe care am angajat-o alături de colegii mei din PNL, am luat decizia ca de luni să începem să strângem semnături în municipiu și în județ pentru a avea un număr cât mai mare. Această acțiune se va desfășura cred că pe o perioadă de 3-4 luni, pentru a reuși să strângem câteva zeci de mii de semnături. Am încredere în colegii mei că se vor implica pentru că nemulțumirea brăilenilor este una foarte mare și cred că împreună putem câștiga un proces colectiv pentru a reuși să ducem lucrurile acolo unde ar trebui să fie” a declarat astăzi deputatul Alexandru Popa.

Exit mobile version