Lavinia Cosma, copreședinte Partidul Verzilor: Actualul ASF trebuie desființat

Copreşedintele Partidului Verde, Lavinia Cosma, a spus că este necesară desfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi pedepsirea celor nouă membri care au condus ASF în ultimii ani. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă organizară la sediul Partidului Verzilor Brăila.

„Cerem desfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi reînfiinţarea, nu reorganizarea, reînfiinţarea pe nişte principii sănătoase şi cu nişte oameni care să nu fie puşi politic, pentru că politicul, indiferent despre ce partid vorbim, PSD sau PNL, pentru că ei împreună îşi împart puterea, îşi pun acolo oamenii lor şi îşi iau banii cu plasa. Din punctul meu de vedere aceşti nouă oameni, cunoscuţi cu nume şi prenume, care sunt membri şi care au condus în aceşti ani acest ASF, ar trebui să se afle pe o listă prioritară pentru România să fie pedepsiţi şi să le fie luaţi banii prin executarea bunurilor pe care le deţin. Nu este normal ca nişte oameni să ne fure banii la propriu ani de zile, să îi transfere prin nişte metode fictive, documente fictive şi noi să plătim RCA-uri mai scumpe şi să stăm pur şi simplu fără să aven vreo reacţie. Aceşti oameni ne-au furat nouă banii şi i-au dus prin alte ţări, lucruri care se pot demonstra”, a declarat Lavinia Cosma.

Copreşedintele Partidului Verde a mai spus că îşi doreşte ca „justiţia din România să îşi facă treaba” şi se meargă pe urma banilor, pentru că „dacă te duci pe urma banilor, ajungi să vezi ce s-a întâmplat şi cum au furat aceşti oamenii”.

„Mai mult decât atât, sunt oameni care au mers în instanţă, pentru că au avut diferite accidente rutiere şi au cerut să le fie acoperite daunele. Încă se luptă în instanţă pentru drepturile lor, pentru că aceşti nouă oameni, prin diferite metode, au furat pur şi simplu banii. M-am săturat ca nişte oameni să ne fure banii pe care îi dăm. De ce să finanţăm noi vacanţele nu ştiu cui? Cred că aici este vorba despre o complicitate, pentru că mai avem acel Fond de Garantare a Asiguraţilor despre care nu s-a spus nimic, am plătit pur şi simplu 120 milioane de euro până în momentul de faţă Adică e o complicitate a unor oameni care, în loc să vină să semnaleze problemele, să spună: uite ce fac cei de la City Insurance, că despre ei era vorba când au intrat în faliment, pe lângă celelalte exemple cu Astra şi Carpatica. Nu este normal. Deci acest ASF trebuie desfiinţat, nu are rost să mergem înainte în acest fel”, a completat Lavinia Cosma.

Exit mobile version