Laura Iusein (PUSL): ”Ce se întâmplă aici este o japcă la drumul mare vis a vis de brăileni”

Laura Iusein, candidat la funcția de consilier local municipal din partea PUSL, a vorbit într-o conferință de presă despre mafia gunoaielor din Brăila și a acuzat pe cei care conduc administrația locală de faptul că jecmănesc cetățenii la drumul mare.

Iusein a spus că a rugat consilierii săi să facă o analiză a ceea ce se întâmplă la Brăila cu salubrizarea. Ea spune că de la preluarea mandatului de către actualul primar, tariful pentru salubrizare ”a crescut în fiecare an, atât pentru persoane juridice cât și pentru persoane fizice fără a avea un oraș mai curat și fără colectare selectivă, impusă de normele UE”.

”Aici la Brăila este o mafie politică locală. Mafia gunoiului la Brăila și mafia locală. Deci ce se întâmplă aici este o japcă la drumul mare vis a vis de brăileni, Din tariful pentru colectarea gunoiului prețul a crescut de două ori. A crescut nivelul de trai la Brăila?”, a spus Laura Iusein.

Ea a mai spus că nivelul de trai al brăilenilor a scăzut de când este primar Marian Dragomir.

Președinta PUSL Brăila i-a mai cerut primarului explicații asupra faptului că din banii încasați ca taxă de salubritate pentru persoanele juridice mai puțin de jumătate ajung la RER, pentru că media de colectare a deșeurilor de la un agent economic este mai mică de jumătate de metru cub. Ea întreabă ce se întâmplă cu banii încasați într-un an, dacă gunoiul colectat este într-o cantitate mai mică decât cea estimată și încasată de la agenții economici.

Laura Mirela Iusein a întrebat și ce se va întâmpla după data de 10 iunie când contractul cu operatorul unic va înceta în urma solicitării acestuia. Ea a mai spus că i se pare curios că după ce Asocierea RER ar fi acceptat ca să depună solicitarea de reziliere a contractului la o dată la care termenul de 90 de zile de la data depunerii ar fi fost după data alegerilor locale, acum primarul Dragomir îi jignește pe cei de la RER și dă vina pe ei pentru tot ce se va întâmpla. Ea a mai acuzat faptul că peste 300 de angajați ai RER vor fi șomeri începând cu data de 15 iunie.

Publicitate electorală – Comandat de PUSL – filiala Brăila pentru probr.ro, cod mandatar financiar 21240113

Exit mobile version