Laura Iusein (PUSL): ”Am pierdut o luptă, dar războiul îl voi câștiga”

Președintele PUSL Brăila, Laura Iusein a declarat că este victima sistemului politic din Brăila după ce i-a fost respinsă candidatura pentru primăria municipiului Brăila la alegerile locale din 9 iunie, în condițiile în care au fost acceptate candidaturile la Consiliul Local Municipal, consiliul Județean și la funcția de președinte al CJ Brăila.

“S-a făcut tot posibilul să mă scoată din cursa electorală pentru Primăria Brăila. Eu am pierdut o luptă, dar războiul îl va câștiga Laura Iusein”, a declarat președinta PUSL Brăila, care a dorit să candideze la funcția de primar al municipiului Brăila, însă Biroul Electoral de Circumscripție Municipală i-a respins candidatura, pe motiv că erau unele inadvertențe în listele de susținători. Ea a contestat în instanță decizia Biroului Electoral, însă decizia magistraților nu i-a fost favorabilă.

Președintele PUSL consideră că a fost scoasă în mod nedrept din cursa electorală pentru Primărie, însă nu se dă bătută.

„Concluzia este că le-a fost frică de Laura Iusein și au făcut tot posibilul s-o scoată din jocul politic, din cursa electorală de aici, de la Brăila. Rămân același om vertical, cu capul sus, stăpână pe mine, tenace, care vine cu soluții. Eu joc în Liga Campionilor, eu nu joc în altă ligă.

Este doar o pierdere temporară, din care am avut de învățat eu și poate și alte femei care aspiră să candideze la funcția de primar, dar se pare că femeile nu sunt dorite în funcții decidente. Până acum în Brăila au condus doar bărbații și vreme de trei decenii s-a văzut clar unde au dus Brăila.

Echipa mea, formată doar din femei, va candida pentru Consiliul Local, președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilier județean. Toată campania mea electorală va fi dedicată femeilor din Brăila și voi veni în sprijinul lor prin proiectele mele. Voi sprijini femeile gravide, femeile cu copii, femeile nevoiașe, femeile de vârsta a doua, dar și femeile abuzate”, a declarat Laura Mirela Iusein.

Exit mobile version