Lansarea volumului ”Învățarea fără vârstă – O poveste adevărată pentru seniori, ediția a II-a”

Miercuri, 13 decembrie 2023, începând cu ora 16.00, la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, la sala Fănuș Neagu, din Piața Poligon nr. 4, va avea loc evenimentul de lansare al volumului Învățarea fără vârstă. O poveste adevărată pentru seniori, ediția a II-a, autor Violeta Pușcașu. Evenimentul va fi prezentat de Doina Focșa, iar moderator va fi dr. Eduard Claudiu Brăileanu.

Cartea semnată de Violeta Pușcașu nu este doar o mică istorie a apariţiei Universităților vârstei a 3-a în România și nici un simplu îndreptar de îmbătrânire, ci un argument puternic că învăţarea nu are vârstă. În multe țări europene acestea au existat încă din anii ’80, dar necesitatea lor a devenit din ce în ce mai clară într-o lume caracterizată de schimbări demografice și de rapide transformări în tehnologie și știință, spune în prefața cărții Carmen Stadelhofer, preşedintele Institutului pentru Învăţare Virtuală şi Reală în Educaţia Adulţilor, Ulm, Germania.

Prof. univ. dr.Violeta Pușcașu este inițiatoarea Universității Vârstei a Treia (U3A),  un proiect pionier în România inspirat după modelul francez, care îi aşează în centrul acţiunilor sale pe seniori. Universitatea este acreditată din anul 2016 prin decizia Senatului Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, unde Violeta Pușcașu este cadru didactic, activităţile seniorilor desfăşurându-se sub formă de prelegeri, conferinţe, ateliere, grupuri de lectură și vizite. 

Exit mobile version