Lansarea romanului ”Dresorul de cactuși”

Apărută la Editura Libris, cartea ”Dresorul de cactuși” semnată de profesor Adriana Bogatu, cadru didactic la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” şi a judecătorul Adrian Victor Vank, fost preşedinte al Judecătoriei Brăila, va fi lansată vineri, 7 februarie 2020, ora 17.00, în sala de conferinţe a Teatrului “Maria Filotti”.

Moderat de profesor Nicoleta Brânzia, directorul Liceului de Arte “Hariclea Darclee” din Brăila, evenimentul va fi prezentat de Lucian Sabatos, directorul Tatrului “Maria Filotti”, şi de Adrian Popescu.

Considerată, chiar de către autori, “o carte despre viaţă, surprinsă în toate ridurile ei”, cartea “Dresorul de cactuşi” este un roman atipic, cu un dialog între doi protagonişti care percep, decodează, decelează realitatea în două moduri complet diferite, după cum observă autorii.

“Dresorul de cactuşi” este cea de-a patra carte publicată de profesor Adriana Bogatu, de data aceasta împreună cu judecătorul Adrian Victor Vank.

“Dresorul de cactuşi” este un experiment literar, un dialog peste timp şi dincolo de timpuri, de convenţii sau de prejudecăţi, între doi protagonişti care percep, decodează, decelează realitatea în două moduri complet diferite. În “Dresorul de cactuşi”, registrele stilistice şi lexicale sunt originale şi devin o formă de exprimare a unei continue revolte interioare, a unui nonconformism care ne caracterizează atât ca oameni, cât şi ca profesionişti.

Adriana Bogatu este absolventă a Facultății de Filologie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi este cadru didactic la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din anul 1995. În 2009 a publicat primul său roman, “Confesiuni ipotecate sau roman pentru un singur cititor” (Editura “Aldo Press”). În anul 2012, Adriana Bogatu a publicat cel de-al doilea roman, “Clepsidre fără nisip”, la aceeaşi editură, iar în 2016 a publicat volumul de tablete epico-lirice “Portretul tău cu ochii mei” la Editura “Dexon Office”.

Adrian Victor Vank a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi Institutul Naţional al Magistraturii (INM), activând ca magistrat şi ocupând, pe rând, mai multe funcţii de conducere, şef secţie, vicepreşedinte şi preşedinte al Judecătoriilor Brăila şi Galaţi.            

Exit mobile version