LANSAREA ALBUMULUI HISTORY OF THE VERONA FAMILY, VARIANTA ÎN LIMBA ENGLEZĂ A CĂRȚII „ISTORIA FAMILIEI VERONA” PUBLICAT LA EDITURA ISTROS A MUZEULUI BRĂILEI „CAROL I”

Anul acesta, în luna iulie, la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” a apărut cartea Istoria familiei Verona, autori Arthur Verona (descendent al renumitului pictor român, născut la Brăila, Artur Garguromin Verona și al poetei Ida Verona) și Violeta Verona, soția acestuia.

„Cartea „Istoria familiei Verona” este o piesă a puzzle-ului care reprezintă istoria europeană de-a lungul a 800 de ani, urmărind valori familiale bazate pe credință, curaj, romantism și cavalerism, noblețe și onoare, suișuri și coborâșuri, arte și comerț, speranță și loialitate. Trecutul evocat în paginile acestei cărți este un adevăr european recunoscut, construit pe eroism, familie, iubire și unitate. Lucrarea a fost concepută pentru a explora diferite perioade istorice, din 1205 până în prezent. Este un concept documentar și inovator, care prezintă multe nume cunoscute ale familiei Verona dintr-o serie de domenii: navigație, comerț, medicină, arhitectură, drept, pictură, poezie și multe altele. Realizarea cărții a implicat dedicarea continuă pentru cercetare și documentare, inspirația doamnei Violeta Verona și contribuția creativă și originalitatea lui Arthur Verona, precum și istoria strămoșilor săi și moștenirea descendenților acestei familii. După cum știm: „Tot ce a fost, este istorie…”, dar mai presus de toate, motto-ul familiei va dăinui: „HONOR ANTE GLORIAM” [Onoare înainte de glorie]” (Site KotorArt, Zilele României: Istoria familiei Veona/ Segmente de program:

ZILELE ROMÂNIEI: ISTORIA VERONEI FAMIL (kotorart.me) )

În data de 27 iulie 2022, ora 21, la Mănăstirea Sfântul Nicolae Franciscan din orașul Prcanj, municipalitatea Kotor din Muntenegru, în cadrul festivalului KotorArt 2022, conform programului, la secțiunea ZILELE ROMÂNIEI, a avut loc și lansarea de carte ”Hystory of Verona Family” („Istoria familiei Verona”), ediţia in limba engleză, apărută la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” anul acesta. Totodată a fost organizată o noapte de poezie pentru omagierea poetei Ida Verona, o artistă româncă (născută la Brăila), care provenea dintr-o veche familie venețiană din Kotor și care și-a petrecut o bună parte din viață în Muntenegru.

La eveniment au luat cuvântul autorii cărţii, Arthur și Violeta Verona, Excelenta sa, domnul Ambasador al Muntenegrului la Vatican, prof. dr. Antun Sbutega și Excelența sa domnul Ambasador al României în Muntenegru, Viorel Ardeleanu. Invitați speciali: ambasadorii Italiei, Herțegovinei și Albaniei.

Evenimentul apare și pe site-ul Ambasadei României la Muntenegru : Eveniment cultural pentru marcarea contribuției scriitoarei Ida Verona | AMBASADA ROMÂNIEI în Muntenegru (mae.ro)

Despre eveniment, în media online:

În data de 27 iulie 2022, la… – Romanian Embassy Montenegro | Facebook

KotorArt – Dani Rumunije na KotorArt festivalu! U okviru KotorArt… | Facebook

KotorArt – Sa sinoćnje promocije knjige “Istorija porodice Verona”… | Facebook

Sursa foto: Violeta Verona.

Exit mobile version