La un numar de 3 angajatori au fost depistate 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată

I.T.M. Brăila a desfășurat în luna noiembrie 2023 acțiuni de control (106-in domeniul relațiilor de muncă; 95 -in domeniul securității și sănătății în muncă) la un număr de 201 angajatori, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 169.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Conform informațiilor furnizate de inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, la un numar de 3 angajatori au fost depistate 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 80.000 lei. Cele 4 persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă și prestau activitate în următoarele domenii de activitate: Lucrari de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp), Baruri și alte activități de servire a băuturilor.

Deficiențe frecvent constatate :

Pentru deficiențele constatate au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la inspectoratul teritorial de muncă.

I.T.M .Brăila, în controalele efectuate, a urmărit în permanență conștientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniile de competenta.

Exit mobile version