La inceputul lunii septembrie este programata etapa a II-a a repartizarii la licee

La inceputul lunii septembrie este programata etapa a II-a a repartizarii la licee
La inceputul lunii septembrie este programata etapa a II-a a repartizarii la licee

Absolvenţii de gimnaziu care nu au susținut examenul de Evaluare Națională și care nu au fost repartizați în prima etapă de admitere se pot înscrie în cea de-a doua etapă, pe locurile rămase neocupate. După prima etapă de repartizare în învăţământul liceal, la Brăila au rămas neocupate 253 de locuri, majoritatea la liceele tehnologice.

La liceele din municipiu mai sunt locuri libere la licee tehnologice. Situaţia locurilor libere este următoarea: Colegiul tehnic “C. D. Neniţescu”, specializarea Mecanică – 25; Colegiul tehnic “Edmond Nicolau”, Industrie alimentară – 4; Colegiul tehnic “Panait Istrati”, Electric – 14 și Mecanică – 17; Liceul tehnologic “Anghel Saligny” – Electronică și automatizări – 12; Liceul tehnologic “Gh. K. Constantinescu”, Agricultură – 22, Estetica şi Igiena corpului – 24; Liceul tehnologic “Grigore Moisil”, Electric – 23,  Electronică și automatizări – 22.

În judeţ, lista locurilor rămase neocupate și la specializări de la profilul real. Astfel, au rămas neocupate locuri la: Liceul tehnologic “Matei Basarab” Măxineni, Industrie alimentară – 15; Liceul tehnologic “Nicolae Oncescu” Ianca, Turism şi alimentaţie – 14; Liceul tehnologic “Nicolae Titulescu” Însurăţei – Comerţ – 6 și științele naturii -10; Liceul teoretic “George Vâslan” Făurei, matematică-informatică – 15 și Mecanică – 19; Liceul teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca, matematică-informatică – 11.

În prima sesiune de repartizare o singură elevă, ce provenea de la Liceul cu Program Sportiv Brăila, a rămas nerepartizată, iar 1343 au fost repartizați în prima etapă.

A doua sesiune de admitere în învăţământul liceal, la care vor participa și elevii care nu au susținut examenul de evaluare națională, se va desfăşura după următorului calendar:

Exit mobile version