Jurnalistul si scriitorul Rasvan Popescu isi lanseaza la Braila volumul ”Pestele cu aripi”

Jurnalistul si scriitorul Rasvan Popescu isi lanseaza la Braila volumul ”Pestele cu aripi”
Jurnalistul si scriitorul Rasvan Popescu isi lanseaza la Braila volumul ”Pestele cu aripi”

Jurnalistul și scriitorul Răsvan Popescu lansează joi, 31 august, ora 17.00, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” din Brăila volumul Peștele cu aripi”, apărut la Editura Cartea Românească. Evenimentul va fi prezentat de profesorul Viorel Mortu, iar moderator va fi dr. Claudiu Eduard Brăileanu, reprezentantul Bibliotecii.

Despre volumul “Peștele cu aripi”, autorul afirmă că “este dedicat condiției artistului și raportului cu alți oameni. Sunt proze noi și mai vechi, un fel de ecouri literare ale întâmplărilor care m-au marcat. Pretențios spus, este o devenire prin literatură.”

Născut la 31 mai 1962, Răsvan Popescu este scriitor, jurnalist și scenarist. Până în 2000, când și-a început activitatea de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a lucrat ca jurnalist de presă scrisă și radio BBC, redactor șef la TVR și purtător de cuvânt al Guvernului și apoi al Președinției României, pe timpul mandatului lui Emil Constantinescu.

Răsvan Popescu a absolvit Facultatea de Geologie din București în 1987 și a obținut o diplomă în jurnalism la Universitatea de Stat din California. Este membru al Uniunii Scriitorilor, autorul volumelor ”Subomul” (1991), “Omul cu cioc și gheare” (1994), “Prea târziu” (1996), ”Purtătorul de cuvânt” (jurnal, 2002), “Femeia visurilor” (2004), “Niște ciori vopsite-n roșu” (publicistică, 2006), “Oameni care nu contează” (2015).

A scris scenariile filmelor: ”Prea târziu”, după romanul omonim, în regia lui Lucian Pintilie; “Terminus paradis”,  regia Lucian Pintilie; “Război în bucătărie”, după o povestire din volumul de debut;  “Subomul”, film TV, regia Marius Barna; “Faimosul paparazzo”, după romanul “Omul cu cioc și gheare”, regia Nicolae Mărgineanu; “Noro”, regia Radu Gabrea, “Femeia visurilor”, regia Dan Pița.

Evenimentul are loc la Sala “Fănuș Neagu”, et. 3, la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr.4. 

Exit mobile version