Junioarele I de la LPS Brăila au încheiat pe locul 5 turneul final

CSM Tg. Mureș a câștigat turneul final al campionatului național de handbal junioare I, după ce a trecut duminică în finala competiției de CSM București. LPS Brăila a jucat sâmbătă cu CSS 1 Constanța pentru locurile 5-6. Fetele pregătite de Cristian Preda și Eugen Jelesneac le-au învins și de această dată pe constănțence cu 33-24 (17-11) și au încheiat competiția pe locul 5.

Cu o singură victorie în grupa A, În fața celor de la Marta Baia Mare, LPS Brăila a terminat pe locul 3 în faza grupelor, iar sâmbătă a jucat pentru locurile 5-6 cu CSS 1 Constanța, clasată pe locul 3 în grupa B. Meciul a fost controlat de la cap la coadă de fetele de la Brăila, care după ce au fost conduse cu 1-0 și 3-2 au preluat inițiativa și în minutul 13 conduceau cu 8-4. În minutul 17 și-au mărit avansul al 5 goluri, scor 11-6, după care fetele de la Constanța au marcat de două ori la rând și au redus handicapul al 3 goluri. Apoi, timp de 8 minute CSS 1 Constanța nu a mai marcat nici un gol, iar LPS Brăila a înscris de 5 ori și au dus diferența la 8 goluri. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 17-11, cu un ultim gol marcat de Iasmina Ichim.

După pauză, Brăila a marcat primul gol prin Alexandra Oprea în minutul 33 , iar în minutul 36 diferența s-a mărit la 10 goluri, scor 22-12. Apoi brăilencele s-au distanțat și la 11 goluri, diferență care avea să se înregistreze și la jumtatea reprizei a doua. Constanța a marcat apoi de 4 ori la rând și s-a apropiat la 7 goluri în minutul 49. Diferența de 7 goluri s-a înregistrat și în minutul 59, dar Brăila a mai înscris de două ori în final prin Ichim și Conțu și astfel s-au impus cu 33-24.

Pentru LPS Brăila au marcat: Alexandra Vrabie -10 goluri, Alexandra Oprea -6, Mirabela Coteț -6, Iasmina Ichim -4, Diana Gașpar -3, Ioana Conțu -2 și Iulia Sava -2.

Exit mobile version