Actualitate

Judecătoria Făurei a decis să anuleze Hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție Mircea Vodă care admitea candidatura liberalului Alexandru Moșescu pentru un nou mandat de primar

Judecătoria Făurei a decis să anuleze Hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție Mircea Vodă care admitea candidatura liberalului Alexandru Moșescu pentru un nou mandat de primar

Judecătoria Făurei a admis astăzi contestația Organizației Județene a PSD Brăila la adresa hotărârilor nr. 3 și 4 ale Biroului Electoral de Circumscripție Mircea Vodă, care a admis candidatura lui Alexandru Moșescu pentru un nou mandat de primar.

Judecătoria Făurei a admis cererile conexe, având ca obiect contestaţii la legea electorală formulate de contestatorii P.S.D. Brăila, Taiciu Vasile şi Ionescu Ion împotriva Hotărârilor nr. 3 şi nr. 4 din data de 11.08.2020 ale Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă, privind admiterea şi înregistrarea candidaturii intimatului Moşescu Alexandu la funcţiile de primar şi consilier local. Judecătoria Brăila a dispus anularea Hotărârea nr.3/11.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă şi, în consecinţă, a respins candidatura intimatului Moşescu Alexandru la funcţia de primar al comunei Mircea Vodă. De asemenea a dispus anularea în parte a Hotărârii nr.4/11.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă şi, în consecinţă, a respins candidatura intimatului Moşescu Alexandru la funcţia de consilier local al Primăriei comunei Mircea Vodă.

Decizia Judecătoriei Făurei a fost dată astăzi, la ora 16.00, iar intimații au drept de apel în 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Brăila, sub sancţiunea nulităţii.

Potrivit art. 54 alin. (5) din Legea 115/2015, prezenta hotărâre nu se comunică. În baza art. 54 alin. 8 din Legea nr. 115/2015 , la rămânerea definitivă a hotărârii, dispune aducerea acesteia de îndată la cunoştiinţă Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă, în vederea definitivării candidaturilor.

Alexandru Moşescu, este primar al comunei Mircea Vodă din 2008 și la începutul acestei săptămâni și-a depus candidatura din partea PNL pentru încă un mandat la primăria comunei. PSD-iştii au contestat în instanță dreptul acestuia de a candida folosindu-se de faptul că a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, în care era acuzat de conflict de interese.

”Mergem mai departe ! Mai am o cale de atac ! Cine munceste greseste dar cand vezi ca omul a fost de buna credinta nu-i taia capul.Si cui dai dreptate apropo de integritate, cei care ma contesta vehement oare sunt mai integri ca mine.Suntem o comunitate mica, ne cunostem.Mircea voda nu va da votul in cazul in care eu pierd in instanta unui om care conduce prin forta si face tot ce-i sta in putinta pentru a-si atinge interesele lui si ale unui grup restrans de oameni.Asa a lasat Dumnezeu. Unii sa fie dictatori, altii lideri buni, unii sa conteste si sa faca petitii altii sa ajunga in sufletele oamenilor si sa adune la un loc energiile pozitive. Primarul comunei Mircea Voda , cea care este acum, trebuie sa asigure dezvoltarea comunei in continuare, sa fie echidistant, ponderat in decizii, sa fie la dispozitia cetatenilor, sa-i sprijine pe toti indiferent de statutul social, sa accepte critica si sa stie sa asculte,sa incurajereze toate activitatile , economice, educationale, culturale, sportive, sa iubeasca oamenii si sa fie modest.Daca pierd dreptul de a candida voi propune locuitorilor comunei un om din echipa mea care stie sa asculte, care este saritor cu bun simt si respectuos si care va duce mai departe ceea ce eu am facut , atat cat am putut. Trebuie sa mergem inainte si sa fim mandri de comuna noastra ! Impreuna vom merge mai departe, impreuna vom invinge!” a scris Moșescu într-o postare pe rețelele de socializare după aflarea deciziei instanței din Făurei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •