ITM Brăila a desfășurat în luna mai 199 de controale și a identificat 10 persoane care desfășurau muncă nedeclarată

I.T.M. Brăila a desfășurat în luna mai 2023 acțiuni de control (121-in domeniul relatiilor de munca; 78-in domeniul securitatii si sanatatii in munca) la un număr de 199 angajatori, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 280.100 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Mentionam ca la un numar de 7 angajatori au fost depistate 10 persoane care desfășurau muncă nedeclarată fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 200.000 lei. Cele 10 persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă sau prestau activitate in perioada in care aveau CIM suspendat, în urmatoarele domenii de activitate: constructii, comert carburanti, baruri, panificatie, alte activitati recreative si distractive si activitati de intretinere corporala.

Conform informațiilor furnizate de inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, deficientele frecvent constatate au fost:

Pentru deficiențele constatate au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la inspectoratul teritorial de muncă.

Exit mobile version