Ioniță: Primăria s-a grăbit să stabilească taxele și impozitele pentru anul viitor înaintea alegerilor locale

Luni, 31 august, consilierii municipali s-au întrunit online în ședința ordinară a CLM, în care au avut de dezbătut și votat 79 proiecte de hotărâri. La ședință au fost prezenți 25 de consilieri, absentând motivat Adrian Tabarac și Alexandru Bașno.

Un proiect care a născut discuții a fost la punctul 5 pe ordinea de zi, în care s-a supus aprobării stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2021. Consilierul PNL, Sorin Ioniță a cerut scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi. Acesta a motivat solicitarea pentru ca acest proiect să fie revizuit și dezbătut de următorul CLM care va rezulta în urma alegerilor din data de 27 septembrie.

Ioniță a spus că s-a uitat pe proiect și a găsit o serie de neconcordanțe, acesta fiind motivul pentru care a solicitat retragerea lui, solicitând reavizarea într-o manieră normală și apoi supunerea la vot în Consiliul Local. Acesta a precizat că în raportul de specialitate, la taxe și impozite pe anul 2021, în ultima frază se vorbește despre o propunere pentru anul 2020, în care se spune că impozitele din raport vor rămâne la nivelul anului 2020, pentru ca în anexă să se vorbească despre o majorare de 3,8%.

Primarul Marian Dragomir a intervenit apoi și a spus că taxele și impozitele pe anul 2021 vor creștea doar cu rata inflației, acesta invocând unele greșeli de dactilografiere și a solicitat votarea proiectului cu îndepărtarea erorilor materiale.

”Nu ar fi mai bine pentru noi, ca urbe, să nu mai alergăm după creșterea taxelor și impozitelor, ci să le menținem la nivelul anului 2020, pentru a încuraja și contribuabilul să vină să-și plătească taxele și impozitele. Bănuiesc că nu aveți în subordine o direcție care să se ocupe de recuperarea taxelor și impozitelor de la cei rău platnici. Pentru acest motiv vă solicit să menținem taxele la nivelul anului 2020” a spus consilierul PNL, Sorin Ioniță.

Primarul a precizat că la nivelul primăriei există un serviciu de recuperare a taxelor și impozitelor de la rău platnici. Dragomir a spus că taxele și impozitele nu cresc, dar legea obligă să fie actualizate cu rata inflației.

În replică, consilierul Popa Petrică a spus că legea nu obligă administrația să mărească taxele și impozitele, iar temerea primarului că după alegeri va veni un alt partid care va mări mai mult taxele și impozitele este una ilogică.

”Îmi e rușine de rușinea dumneavostră domnule primar că vă gândiți la așa ceva” a spus Popa.

Proiectul a fost adoptat în forma propusă cu 19 voturi pentru și 5 împotrivă, consilierul PNL Raluca Bucur fiind deconectată de la platformă în momentul votului.

Exit mobile version