Cultura

Invitație la teatru în weekend

Invitație la teatru în weekend

Vineri, 17 mai, şi duminică, 19 mai, de la ora 17.00, la sala “Bujor Macrin” a Teatrului “Maria Filotti”, se joacă piesa “Doi pe un balansoar” de William Gibson, în direcţia de scenă Victor Ioan Frunză. Sâmbătă, 18 mai, de la ora 17,00, la Sala Avantgarde, Wanessa Radu vă așteaptă la spectacolul “Viaţa nu te întreabă niciodată nimic!” – One Woman Show în regia Ancăi Cismaru.

“Doi pe un balansoar”, prin premiera sa new-yorkeză din 1957, a reprezentat debutul propriu-zis al autorului în teatru. După 1957 piesa face o strălucită carieră internaţională. Roluri memorabile au fost create pe scenă, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, în montări de excepţie precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor ş.a.

O poveste de iubire, o complicată relaţie de dragoste dintre un avocat şi o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbaţi nepotriviţi, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne de obicei singură, nefericită, fără de noroc şi care într-o zi cunoaşte un bărbat, primul din viaţa ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumuseţea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat.

“Doi pe un balansoar” de William Gibson, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, scenografia Adriana Grand, un spectacol cu doi actori îndrăgiţi:  Corina Moise şi Alin Florea.

“Viaţa nu te întreabă niciodată nimic!” – One Woman Show cu Wanessa Radu, regia Anca Cismaru, dramaturgia şi ilustraţia muzicală – Lucian Sabados, scenografia – Carmen Rus şi Mariana Bogdan, la pian compozitorul Cornel Cristei.

În deschidere, Actrița , interpretată de Wanessa Radu, ne pofteşte în “apartamentul” său .”Aliaţii” săi pe parcursul spectacolului, cei prin care şi cu care va dialoga, sunt câteva personaje feminine din repertoriul clasic al teatrului: “Anca” din “Năpasta” lui I.L. Caragiale , “Nina Zarecinaia” (Pescăruşul) şi “Sonia” (Unchiul Vania) ambele din creaţia marelui A.P. Cehov, “Nora” din “Casa Păpuşilor”  de Ibsen şi câteva ipostaze mai moderne, ca de exemplu Edith Piaf şi Maria Tănase.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •