Invitație la teatru în primele 3 zile din decembrie

Invitație la teatru în primele 3 zile din decembrie

Invitație la teatru în primele 3 zile din decembrie

Sâmbătă, 1 decembrie, şi duminică, 2 decembrie 2018, de la ora 18.00, la Sala Bujor Macrin se joacă “Neranţula”, după Panait Istrati, regia Bogdan Budeş. Luni seara, se joacă ”Cântăreața cheală”.

Închinat marelui Panait Istrati şi Brăilei, spectacolul gândit şi regizat de brăileanul Bogdan Budeş se joacă de doi ani cu sălile pline.

Provocarea de a comprima o poveste tumultoasă, ce se petrece într-un areal uriaș pe scena intimă și inteligentă a Sălii Bujor Macrin a Teatrului ”Maria Filotti” îi aparține lui Bogdan Budeș, un fiu al Brăilei, rezident în București, un intelectual de marcă, ce a realizat atât dramatizarea acestei minunate nuvele cât și regia spectacolului.

Spectacolul beneficiază și de o echipă actoricească plină de entuziasm, compusă din Corina Borș, Alexandru Marin, Adrian Ștefan, Silvia Tariq, Emilia Mocanu, Valentin Terente.

La sfârşitul acestei săptămâni, în zilele de 1 şi 2 decembrie, conducerea Teatrului “Maria Filotti” a ales să fie împreună cu iubitorii de teatru şi să sărbătorească Marea Unire alături de actorii minunaţi ai Teatrului Maria Filotti şi regizorul spectacolului ”Neranțula”.

“Pe 1 Decembrie, după spectacol, vă invităm la un pahar de vin să ne urăm Româneşte LA MULŢI ANI!”a transmis brăilenilor Lucian Sabados, managerul Teatrului “Maria Filotti”.

Luni, 3 decembrie, de la ora 19.30, tot la Sala Bujor Macrin, se va juca spectacolul Cântăreaţa cheală, de Eugene Ionesco, în regia lui Radu Iacoban, spectacol prezentat pentru selecţie la GALA PREMIILOR UNITER 2019.

Piesa a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 la Théâtre des Noctambules, in Paris,  si dupa un număr mare de interpretări a devenit una dintre cele mai jucate piese din Franța, primind premiul Molière d’honneur.

Cântăreaţa cheală este o comedie uneori agresivă, alteori tristă, având o distribuție din care fac parte Ramona Gîngă, Valentin Terente, Corina Borș, Silviu Debu, Mădălina Anea și Adrian Ștefan.

Exit mobile version