Internaționala spaniolă Mireya González vine la ”Dunărea” Brăila de la CSM Rm. Vâlcea

Mireya González Álvarez (n.1991, León, Spania) este o handbalistă spaniolă care a jucat pentru SCM Râmnicu Vâlcea și este o prezență constantă în echipa națională a Spaniei, pe postul de intermediar dreapta. Jucătoarea de 30 de ani din Leon s-a format în academia de tineret CLEBA León, a jucat pentru Mios Bigano în Franța (2012-15), pentru maghiarii ERD (2015-17), ETO Gyory ( 2018), Siofok (2018-19) și Râmnicu Vâlcea (2019-21).

Mireya González are în palmares trei titluri europene, după ce a câștigat Challenge Cup în 2015 cu Mios, Liga Campionilor în 2018 cu echipa ungară ETO Gyory și Cupa EHF cu Siófok în 2019. Alături de echipa românească SCM Râmnicu Vâlcea a bifat:

Cupa României – Câștigătoare: 2020

Supercupa României – Câștigătoare: 2020

Liga Națională – Medalie de bronz: 2021

Liga Campionilor EHF –  Sfertfinalistă: 2020, Optimi de finală: 2021

”Sunt foarte recunoscătoare Brăilei pentru încredere și pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o făcându-mă parte din acest proiect solid, ambițiile mele fiind la fel de mari ca cele ale clubului. Această echipă poate aduce o mare bucurie în acest sezon și voi munci din greu pentru asta. Hai, Brăila!” a declarat Gonzales.

Cu echipa națională a Spaniei, noua noastră jucătoare deține medalia de argint la Campionatul Mondial din 2019.

”Atât Gonzales cât și Liscevic și-au dorit extrem de mult să vină la Brăila. Datorită palmaresului pe care îl dețin, amândouă vor fi jucătoare de bază în cadrul echipei și sunt convins că vor munci pentru obiectivul pe care ni l-am propus să-l atingem în sezonul 2022/2023. Am reușit să reconstruim echipa etalon a Brăilei în Liga Națională de Handbal Feminin prelungind contractele celor care au demonstrat în sezonul trecut că sunt cu sufletul la echipă, dar am adus și jucătoare foarte bune de care aveam mare nevoie” a declarat președintele Dunărea Brăila, Adrian Manole.

Exit mobile version