Inspectorul Școlar General Cătălin Canciu spune că a discutat cu Ministrul Educației pentru a debloca situația închirierii sălilor de sport aflate în administrarea unităților de învățământ

Inspectorul școlar general Cătălin Canciu a declarat într-o conferință de presă că, împreună cu deputatul Alexandru Popa s-au implicat în rezolvarea problemei cu închirierea sălilor de sport și a bazelor sportive aflate în administrarea unităților de învățământ.

Canciu a spus că până la apariția Legii Educației, se puteau închiria sălile de sport ale școlilor în baza prevederilor din Codul Administrativ.

Dragomir Marian Viorel primarul municipiului Brăila s-a făcut că confundă închirierea cu schimbarea de destinație de parcă o sală de sport o transformăm în club. Nu. Pentru două ore ea este închiriată și nu contează acest lucru, motiv pentru care copiii au rămas afară. Era foarte simplu. Acolo unde existau mai multe cereri se făcea licitație, așa cum se organizează licitația, așa cum spune Codul Administrativ” a spus Cătălin Canciu 

Canciu a mai spus că în noua lege a Educației este prevăzută noțiunea de închiriere a bunurilor administrate de unitățile de învățământ, dar finalitatea se realizează acum printr-un aviz conform al Ministerului Educației, care este interesat de respectarea orarului școlii.

Procedura de închiriere și de schimbare de destinație, așa cum prevede ordinul 6072 emis de ministrul educației prevede ca în luna aprilie să se emită o procedură de închiriere. Am rugat-o pe doamna ministru ca această procedură să fie emisă mai devreme și ne-a promis că în câteva zile ea va apărea în dezbatere publică, urmând ca ulterior să o analizăm, să venim cu completări sau cu modificări, dacă este cazul, și în 10 zile după perioada de dezbatere să fie publicată în Monitorul Oficial astfel încât închirierea să fie posibilă” a spus Cătălin Canciu.

Inspectorul școlar general a declarat că la Colegul Național Nicolae Iorga, Primăria a trimis un răspuns în care se referea la un articol din Codul Administrativ și li se spunea că toată suma pe care o vor încasa din închirierea sălii de sport să fie virată în contul Primăriei fără să îi asigure că o parte din acești bani se vor întoarce la unitatea de învățământ prin finanțarea complementară.

Canciu a declarat că cel care aprobă închirierea unei săli de sport sau a bazei sportive a unei unități școlare se face de Consiliul Local, pentru că el este proprietarul, iar școala este doar administrator.

Exit mobile version