Inspectorii de muncă au verificat modul de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri

Campanie a ITM

Campanie a ITM

În perioada 19.09–22.09.2022 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au întreprins acțiuni de control în vederea verificării modului în care se aplică și respectă cerințele prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Inspectorii de muncă au urmărit modul în care beneficiarii respectă prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă cu privire la durata activității ocazionale care poate fi exercitată în temeiul prevederilor legii, respectarea de către beneficiar cu privire la înființarea, completarea și prezentarea registrului de evidență al zilierilor, dovada plății remunerației cuvenite zilierului, folosirea zilierilor pentru alte activități decât cele expres reglementate de lege.

Pe durata campaniei, inspectorii de munca au efectuat vizite de control la angajatorii din domeniile care folosesc ca forta de munca zilieri, respectiv cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase; activitati de interpretare artistica (spectacole); restaurante; activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor); hoteluri si alte facilitati de cazare similar; activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente; etc.

”În perioada de referință au fost efectuate 33 de controale și aplicate 17 sancțiuni contraventionale în valoare totală de 89.600 lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă. Din totalul sancțiunilor aplicate, pentru muncă nedeclarată, au fost sancționati doi angajatori din domeniul activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor), fiind identificate doua persoane fără a avea contract individual de muncă încheiat anterior începerii activității, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei.” a precizat Liviu Arhire, inspector șef ITM Brăila.

Exit mobile version