Înfrângere la 6 goluri diferență pentru Dunărea Brăila în deplasarea de la Cisnădie

Sâmbătă după amiază, de la ora 17.00, la Cisnădie, HC Dunărea Brăila a întâlnit pe Măgura Cisnădie, în etapa a 4-a din Liga Florilor, un meci în care echipa pregătită de Costică Buceschi pornea favorită și prin prisma faptului că era neînvinsă după 3 etape, iar echipa lui Alexandru Weber nu cunoscuse gustul victoriei. Realitatea din sala din Cisnădie avea să arate că nu întotdeauna calculele de pe hârtie se potrivesc. Măgura s-a impus cu 35-29 (16-15).

Echipa din Cisnădie a condus tot meciul, Braila marcând prima dată în minutul 4, când scorul era deja 3-0 pentru gazde. În minutul 6 Gonzalez a marcat pentru 3-2. În minutul 9 Dana Abed-Kader a marcat pentru gazde și a refăcut diferența de 3 goluri, 6-3. Apoi a fost 9-5 în minutul 12 și 11-7 în minutul 17. Dunărea s-a apropiat la un singur gol, 11-10 în minutul 21, după o pătrundere a lui Liscevic, dar în mai puțin de două minute gazdele s-au distanțat din nou la 4 goluri. Cu un minut și jumătate înaintea pauzei, Schmeștzer a marcat pentru 15-14, după care Abed-Kader a înscris din aruncare de la 7 metri, 16-14, iar în ultimele secunde ale meciului Andreea Popa a marcat golul de 16-15,

După pauză, primele două goluri au fost marcate de gazde, prin Abed-Kader, iar în minutul 34 Măgura s-a distanțat pentru prima dată la 5 goluri, scor 21-16. Quintino a marcat pentru Brăila, apoi a urmat o serie de 5 goluri ale celor de la Cisnădie care au dus scorul la 26-17 în minutul 42. În minutul 50 Schmeltzer a redus handicapul la 5 goluri, 29-24 și Dunărea încă mai spera la o revenire ca cea de la Craiova. Din păcate nu s-a mai întâmplat așa și Măgura a știut să își mențină avantajul consistent, pe fondul unui joc slab al echipei din Brăila, cu multe erori și lipsă de concentrare în faza de atac, dar și cu multă lejeritate în apărare, unde au primit 35 de goluri.

Scorul final a fost 35-29, iar Dunărea a înregistrat primul eșec în Liga Florilor, cu o săptămână înaintea debutului în EHF European League.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Gonzalez -5 gol, Schmelzer -4, Liscevic -4, Kanaval -3, Venancio -3, Udriștoiu -2, Quintino -2, Popa -2, Lupei -2, Zivkovic -1, Araujo -1. Au mai jucat: Șerban, Trusova – Severin, Mohamed.

HC Dunărea Brăila este pe locul 4, cu 7 puncte , după 4 etape, iar în etapa viitoare, pe 27 septembrie, va juca pe teren propriu cu Rapid București, dar până atunci va avea de jucat meciul tur din EHF European League, cu Valur.

Exit mobile version