Indexarea pensiilor se va face peste cifra de 4%, in 2015, anunta Victor Ponta

Indexarea pensiilor se va face peste cifra de 4%, in 2015, anunta Victor Ponta
Indexarea pensiilor se va face peste cifra de 4%, in 2015, anunta Victor Ponta

 

Prezent astăzi la sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, premierul Victor Ponta a declarat că indexarea pensiilor se va face peste cifra de 4% în 2015.

Victor Ponta, citat de Agerpres:

Ministerul Muncii este cel mai greu minister dintr-un Guvern. Am vrut să verific astăzi dacă ceea ce am spus în noiembrie s-a aplicat, anume procedura prin care indicele de corecție se aplică unui număr de peste 230.000 de pensii va duce la recalcularea acestora pe plus, nu pe minus. În urma recalculării rezultă că, într-adevăr, 230.000 pensionari vor primi în plus la pensie anumite sume, o medie de 63 de lei. În 2014 a fost o indexare cu 3,75%. Anul 2015 va reprezenta o indexare cel puțin egală dacă nu cumva peste cifra 4.

Primul-ministru a mai declarat că bugetul asigurărilor sociale de stat a fost suplimentat cu circa 200 milioane lei de la bugetul de stat.

Ponta:

Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost suplimentat cu 166 milioane lei pentru anul 2013 și 22,9 milioane lei sunt diferențele pentru luna noiembrie și decembrie 2013 după decizia Curții Constituționale. Mai rotunjit, sunt 200 milioane lei care au fost transferați din bugetul de stat în bugetul asigurărilor sociale de stat. (…) Mă aștept ca, în continuare, nemaiexistând elemente de contestare, practic fiecare pensionar să știe exact câți bani primește să nu mai luăm de la capăt acel calvar al recalculărilor, iar atunci când se va recalcula ceva să fie în plus. Avem de aplicat noile prevederi privind grupa întâi și a doua de muncă, avem de aplicat indicele de corecție.

Exit mobile version