Încep lucrările pe Bulevardul Independenței. Restricții de circulație pe sensul de mers de la Calea Călărașilor către Str. 1 Decembrie 1918. Intersecția cu Str. Școlilor nu va fi afectată momentan

Încep lucrările de modernizare a Bulevardului Independenței, realizat cu fonduri europene. Valoare lucrări cu fonduri europene = 15.180.000 euro

LUCRARILE la Bd. Independenței vor fi:

FÂNTÂNA ARTEZIANĂ – „CORABIE” (amplasată între C. Călărașilor si Str. Școlilor)- compusă din doua bazine circulare cu diametrul de 6 m și adâncime de 0,4 m (pozitionate in partea din fata si spate a barcii) care comunică între ele printr-un „curs de apa” cu o lațime de 1,15m și lungime de 15,00m. Înălțimea maximă- 1,05 m, Lungimea maximă: 29,90 m., – Lațimea maximă: 7,45m., – Înăltimea catargului: 9,50 m.
În bazinele din față și spate ale bărcii sunt prevazute 14 jeturi tip „geyser” care vor crea valuri pentru a simula barca în mișcare. Fântana arteziană este prevazută cu sisteme de filtrare, tratare și recirculare a apei. Pompele de recirculare preiau apa din bazine și o trimit inapoi prin intermediul duzelor de pardoseală, asigurând astfel recircularea apei.

Luminile LED RGB vor ilumina multicolor jeturile tip „geyser” și suprafața celor două bazine pe perioada nopții. Banda LED RGB va ilumina ‘cursul de apă’ pe toata lungimea acestuia. Adiacent fântânii arteziene va fi construit un camin tehnic subteran pentru echipamentele necesare funcționării.

FÂNTÂNA ARTEZIANĂ – „GLOB PĂMÂNTESC” (amplasată la intersecția cu Str. Școlilor) – este formată dintr-un bazin circular cu diametrul de 5.20m si adâncime de 0.80m. În mijloc, pe un soclu va fi amplasat un ‘glob pamantesc’ cu diametrul de 0,80 m în jurul căruia sunt pozitionate 2 elemente din oțel inoxidabil, cu diametrul de 2,0 m, respectiv 1.40 m. Pe fiecare element va fi montată o lamă de apa, înglobată în structura metalică.
Fântâna arteziană va avea sistem de filtrare, tratare și recirculare a apei. Lampile LED RGB vor ilumina multicolor noaptea „globul pamantesc”, elementele din otel inoxidabil si bazinul de apa. Adiacent fantanii arteziene va fi construit un camin tehnic subteran pentru echipamentele necesare functionarii.

Inaltimea libera: 2,00 m. – Diametru: 5,50m/ 6,70 m.

Procedura pentru obținerea finanțării nu a fost simplă, de multe ori la unele institiții publice efectiv s-a pierdut timpul datorită unor ambiții copilărești, dar apreciem atitudinea celor care ne-au ajutat și si-au respectat statutul profesional. Au fost și contestații care au prelungit termenul de începere al lucrărilor, dar acum toate aceste etape au fost depășite ….. ȘI ÎNCEPEM LUCRĂRILE !!!

Data finalizării ghidului de finanțare cu ultimile modificări – 04.02.2019
Data aprobării proiectului în Consiliul Local – 21.03.2019
Data depunerii proiectului pentru finanțare – 29.03.2019
Data aprobării contractului de finanțare – 07.04.2020
Data finalizării licitației publice în Sistemul Electronic de Licitatii Publice, contestațiilor, semnarea contractului, îndeplinirea procedurilor legale și predarea amplasamentului către constructor – 28.10.2021
Durata execuției lucrărilor – 31 luni

Echipa de proiect:
Dragoș Marin – manager proiect
Lumința Șoptelea – asistent manager
Mioara Ciolan – responsabil tehnic
Angelica Vasiloiu – responsabil juridic
Daniela Mihalache – responsabil financiar
Mirela Moldoveanu – responsabil achizitii publice
Gelu Radu – responsabil publicitate
Adriana Ștergărel – responsabil monitorizare

Exit mobile version