Incendiu la o locuință de pe strada Abrud

Incendiu de la un coș de fum deteriorat

Incendiu de la un coș de fum deteriorat

În data de 01.03.2021, la ora 18.56, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință de pe strada Abrud din municipiul Brăila.

Au ars cca. 50 mp de acoperiș din lemn acoperit cu carton bituminat și tablă, bunurile dintr-o încăpere și s-au degradat pereții din paiantă a locuinței.

Cauza probabilă la incendiul a fot coș de fum defect.

Nu s-au înregistrat victime.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii la coșurile de evacuare a fumului în această perioadă cu temperaturi scăzute pe timpul nopții, este important ca populația să cunoască și să respecte principalele reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor.

Coșurile pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți trebuie să fie curățate cel puțin o dată pe an de către persoane specializate în acest domeniu. De asemenea, la trecerea prin acoperiș este recomandat să se lase o distanță de cel puțin 10 cm între fața exterioară și elementele combustibile ale acoperișului. Totodată, nu este permis ca în coșurile de fum să fie încastrate elemente combustibile ale acoperișului sau planșeului.

Nu adormiți niciodată cu focul aprins în sobă și nu lăsați copiii nesupravegheați cu focul aprins in sobă” atrage atenția col. Ștefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila.

Exit mobile version