Incendiu la o fermă din comuna Vădeni

Joi, 14.04.2022, la ora 10.10, Detașamentele 1 și 2 de pompieri Brăila au intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la o fermă de animale din localitatea Vădeni.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost crearea intenționată de a genera incendiu. Lucrătorii fermei au dat foc resturilor vegetale pentru igienizarea terenului fără să respecte măsurile PSI.

Au ars cca. 1200 mp. de acoperiș din scândură acoperit cu plăci de azbociment la două hale dezafectate și un depozit de furaje cu aproximativ 20 tone furaje și gunoi de grajd.

Nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat la ora 18.15.

Pentru arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale (deşeurile vegetale rezultate în urma activităţilor de curăţare a copacilor, arbuştilor, zonelor de siguranţă de-a lungul căilor ferate şi drumurilor, de rărire a pădurilor şi altele asemenea), se vor lua următoarele măsuri:

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanenta a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

– se interzice acoperirea cu pământ a focarelor;

– supravegherea permanentă a copiilor;

– fumatul în locuri special amenajate şi stingerea resturilor de ţigară înainte de a fi aruncate în scrumiere.

Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 13 persoane din municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc și transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila.

Exit mobile version