Incendiu de proporții pe strada Topîrceanu din cartierul Pisc

Astăzi, în jurul orei 16.30, pompierii brăileni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu pe Strada George Topîrceanu din Cartierul Pisc. Focul s-a extins deja la patru case din zonă. Au intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD. 

Potrivit primelor date, incendiul ar fi pornit din curtea unei bătrâne care ar fi aprins un foc și l-a lăsat nesupravegheat. Nu s-au înregistrat victime, dar pagubele materiale sunt foarte mari. 

Intervenția s-a dovedit a fi foarte dificilă. Pompierii au rămas fără apă și au fost nevoiți să realimenteze autospecialele cu care au ajuns la fața locului. 

În jurul orei 19.00 ISU Brăila a anunțat că incendiul a fost localizat, dar s-ar fi extins la alte două gospodării în ciuda faptului că cetățenii din zonă au sărit și ei în ajutorul pompierilor cu găleți cu apă.

La ora 19. 41 incendiul de locuinta de pe str. Geoge Toparceanu, a fost lichidat.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost o sobă în funcțiune lăsată nesupravegheată la o baie lipovenească.

Pagube la cele patru proprietăți:
– la cea de la care a pornit incendiul au ars cca. 60 mp acoperiș- învelit cu tablă și bunurile din două camere ;
– la proprietatea 2 au ars mobilierul din două camere și acoperișul din lemn acoperit cu tablă;
– la proprietatea 3: au ars mansarda unde funcționa un atelier de broderie (7 mașini de brodat, materiale textile), bunuri din două camere și o baie de la etajul 1;
– la proprietatea 4 au ars cca. 20 mp. acoperiș din lemn acoperit cu tablă.

Exit mobile version