Actualitate

Incendiu de la un coș de fum deteriorat

Incendiu de la un coș de fum deteriorat

Luni, 9 noiembrie 2020, la ora 20.20, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la locuință din localitatea Lacu Sărat, comuna Chiscani.

În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de evacuare a fumului de la o centrală alimentată cu combustibil solid. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost coșul de fum necurățat și deteriorat.

”Având în vedere scăderea semnificativă a temperaturilor în perioada următoare, ceea ce înseamnă o intensificare a utilizării mijloacelor și sistemelor de încălzire, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește respectarea de către populație a măsurilor preventive înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.

Pe timpul exploatării pardoselii combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.

Deasemenea se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lăsaţi copii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit” sunt sfaturile oferite de col. Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Dunărea Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •