Inca un flagrant realizat pentru prinderea unui grup de infractori care foloseau metoda „accidentul”

Inca un flagrant realizat pentru prinderea unui grup de infractori care foloseau metoda „accidentul”
Inca un flagrant realizat pentru prinderea unui grup de infractori care foloseau metoda „accidentul”

In seara zilei de 2 aprilie, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila s-a prezentat o braileanca de 83 de ani, care a reclamat ca, in ziua anterioara, a fost apelata pe telefonul mobil de un barbat care s-a prezentat a fi prieten cu un nepot al ei. Acesta a anuntat-o ca nepotul ei a fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu victime, si are nevoie de 5.000 de lei pentru a se intelege cu familia victimei, si va trimite pe cineva sa-i dea.

Aceasta a scos suma ceruta din banca si i-a dat-o unui barbat trimis de apelant, apoi si-a dat seama ca a fost inselata. Ulterior, aceasta a fost apelata de un alt barbat, care s-a recomandat a fi avocatul nepotului ei si care i-a cerut suma de 3.000 de lei. Suma reprezenta  onorariul si alte cheltuieli aferente, urmand ca banii sa fie predati secretarei acestuia, care se va prezenta la domiciliul ei.
„Ieri, dupa ce victima a ridicat de la banca suma de 3.000 de lei, banii au fost marcati si politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au pregatit prinderea in flagrant. La orele 12.50, dupa ce a primit banii de la victima, politistii au prins-o in flagrant pe N.R. (24 de ani), domiciliata fara forme legale in municipiu”, a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.
Politistii au stabilit ca cei doi apelanti sunt persoane private de libertate, incarcerate in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, care au pus in aplicare aceasta metoda, cu sprijinul altor persoane aflate in libertate. Tanara a fost retinuta pe baza de ordonanta si astazi va fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Cercetarile continua pentru identificarea tuturor membrilor grupului si tragerea lor la raspundere penala.
Reamintim ca, la data de 14 martie la orele 15:00, ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului a fost sesizat de un brailean, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, a fost apelat pe telefonul fix de o persoana necunoscuta, care a spus ca e fiul lui, ca a avut un accident rutier si ca are nevoie de suma de 10.000 de lei pentru a rezolva problema.
Apelantul i-a comunicat victimei ca la domiciliul ei va veni o persoana trimisa de avocat lui pentru a ridica banii. Imediat, braileanul si-a dat seama ca este inselat si a sesizat Politia.
Echipa de judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, constituita in cauza, s-a deplasat la domiciliul partii vatamate, in vederea realizarii flagrantului, reusindu-se prinderea persoanei care venise sa ia banii, anume G.I. (28 de ani), din municipiul Braila.

Exit mobile version