În urma acțiunilor desfășurate duminică, polițiștii brăileni au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale

Duminică, 12 noiembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 21 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 37 de evenimente, 34 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 13 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În intervalul orar 09:30-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Proximitate, sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În acest context, au fost legitimate 53 de persoane, verificate 7 unități de alimentație publică de tip cafe-bar și au fost controlate 24 de vehicule și testați șoferii acestora.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.110 de lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002, ale Legii 61/1991 și H.C.L.M. 740/2020.

Exit mobile version