În ultimele 24 de ore, zece cazuri noi de pacienți infectați cu COVID-19 la Brăila

Astăzi a fost a doua zi consecutivă cu peste 400 de cazuri confirmate la nivel național, dintre care 10 în județul Brăila. Până astăzi, 26 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.697 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.181 au fost declarate vindecate și externate. La Brăila sunt 165 cazuri confirmate, dintre care 39 externate după ce au fost vindecate, 33 asimptomatici externați în urma noului ordin al Ministrului Sănătății, 87 fiind încă internați, iar 6 au decedat.

Noul ordin al ministrului Sănătății prevede că pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare pot fi externați după minim 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Același document mai spune că pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Totodată, pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu. 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 411 noi cazuri de îmbolnăvire dintre care 10 la Brăila.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.121 de persoane. Alte 73.992 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. La nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1486 de persoane, aflate în izolare voluntară și 39 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Până acum la Brăila 9586 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1181 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. 

Exit mobile version