În prima zi din februarie, polițiștii brăileni au intervenit la 22 de evenimente, 20 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.

Ieri, 1 februarie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

Astfel, au fost organizate și desfășurate 13 acțiuni și s-a intervenit la 22 de evenimente, 20 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.580 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Brăila, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie. Astfel, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au retras 6 certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Brăila şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. 

Acţiunea s-a desfăşurat la nivelul întregului județ, în intervalul orar 07:00-11:00 și 15:00-18:00, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural și a avut în atenție, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.080 de lei. Totodată au fost reținute, 12 permise de conducere  și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Șase dintre aceste sancțiuni, au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. De asemenea, acestora le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

Exit mobile version