În perioada 1-10 septembrie, inspectorii ITM Brăila au depistat două persoane care lucrau fără forme legale

În perioada 01.09-10.09.2020 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Brăila împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Brăila, Inspectoratului Județean de Jandarmi, au participat la acțiunea de verificare a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la angajatori care desfășoară activitate în municipiul Brăila, având cod CAEN 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, 5610 – Restaurante.

Urmare acestei acțiuni au  fost verificați 59 de angajatori din aceste domenii de activitate și în urma neconformităților constatate în domeniul securității și sănătații în muncă, precum și în domeniul relațiilor de muncă, au fost aplicate 52 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 41.500 lei.

În urma acțiunilor desfășurate au fost identificați doi angajatori la care au fost depistate două persoane fără a avea contract individual de muncă în formă scrisă sau persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Cu aceasta ocazie au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 lei

În urma verificărilor făcute de inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila, s-a constatat că, în general, angajatorii respecta măsurile pentru diminuarea răspândirii SARS-CoV-2, dar mai sunt și situații când au fost identificate neconformități.

Dintre neconformitățile constatate în această perioadă, menționăm:

Pentru aceste neconformități constatate cu ocazia controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, cu termene de raportare la ITM” a declarat Liviu Arhire, inspector șef al ITM Brăila.

Exit mobile version