În minivacanța de Rusalii, polițiștii brăileni au aplicat 472 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 200.000 de lei

Minivacanța de Rusalii s-a încheiat fără incidente grave în planul ordinii și liniștii publice! Astfel, în perioada 22-24 iunie a.c., poliţiştii au intervenit la 152 de evenimente, dintre acestea 122 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. De asemenea, au fost organizate și desfășurate 49 de acțiuni și au fost aplicate 472 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 200.000 de lei.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat mai multe infracțiuni în flagrant, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, etc.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 27 de permise de conducere și au retras 12 de certificate de înmatriculare.

La data de 22 iunie a. c., la ora 22:10, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Carantina din municipiu, un bărbat ar conduce un vehicul fără a deține permis de conducere.

Polițiștii au oprit în trafic vehiculul în cauză, la volan fiind identificat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Brăila.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o îmbibație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În seara de 22 iunie a.c., la ora 19:30, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe DN 2S.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar vehiculul nu este înmatriculat.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Ieri, 24 iunie a.c., în intervalul orar 14:30-21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier și Polițiilor Orășenești Ianca, Făurei și Însurăței au desfășurat o acțiune în zona de competență pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, fiind folosite toate aparatele radar în sistem „cascadă”.

Astfel, au fost aplicate 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 69.000 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care 106 au fost pentru depășirea vitezei legale, 19 pentru neportul centurii de siguranță, 3 pentru depășire neregulamentară și 26 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 19:30,polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe DJ 221, în localitatea Cazasu,  fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 103 km/h.

În acest sens, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.650 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut și permisul de conducere conform O.U.G. nr. 195/2002.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația de circulație provizorie a vehiculului era expirată.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui vehicul înmatriculat.

Exit mobile version