În luna februarie, ITM Brăila a desfășurat 205 acțiuni de control și au depistat 5 persoane care desfășurau muncă nedeclarată

I.T.M. Brăila a desfășurat în luna februarie 2023 un număr de 205 acțiuni de control, dintre care 114-în domeniul relațiilor de munca și 91-în domeniul securității și sănătății în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 133.600 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

La un număr de 3 angajatori au fost depistate 5 persoane care desfășurau muncă nedeclarată fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 80.000 lei. Cele 5 persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă si prestau activitate în domeniiile : constructii si cresterea animalelor.

”Deficiente frecvent constatate :

Pentru deficiențele constatate au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la inspectoratul teritorial de muncă.

I.T.M. Brăila, în controalele efectuate a urmărit în permanență conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniile de competenta” spune inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Exit mobile version