În cursul zilei de sâmbătă, 22 iunie, polițiștii brăileni au organizat 17 acțiuni și au intervenit la 45 de evenimente

Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 17 acțiuni și au intervenit la 45 de evenimente, dintre care 26 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

Polițiștii au constatat 132 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 48.000 de lei. Astfel, au fost verificate mai multe societăți comerciale, au fost legitimate 230 de persoane și au fost controlate 180 de vehicule, peste 80 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Pentru menținerea siguranței rutiere, 7 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 5 certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate. În total, ieri, pe raza județului, au fost semnalate 20 de posibile infracțiuni.

La data de 22 iunie a. c., la ora 22:10, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Carantina din municipiu, un bărbat ar conduce un vehicul fără a deține permis de conducere. Polițiștii au oprit în trafic vehiculul în cauză, la volan fiind identificat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Brăila. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o îmbibație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Sâmbătă seară, 22 iunie a.c., la ora 19:30, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe DN 2S. În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar vehiculul nu este înmatriculat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.


La data de 22 iunie a.c., la ora 11:30, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic, pe strada Reșița, din municipiu, un bărbat de 36 de ani, din Brăila, ce se deplasa pe un moped electric ce nu avea montată placuța de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că mopedul nu este înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Exit mobile version