În cursul zilei de luni 4 decembrie, polițiștii au intervenit la 31 de evenimente, 28 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112

Luni, 4 decembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 12 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății și s-a intervenit la 31 de evenimente, 28 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.620 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, Poliția Orașului Ianca, Făurei și Însurăței au acționat ieri, în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, pentru menținerea unui climat de siguranță publică în proximitatea unităților de învățământ. Polițiștii au legitimat 44 de persoane și au verificat 10 microbuze de transport școlar, toți șoferii fiind testați cu aparatul etilotest.

De asemenea, vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, verificarea responsabililor unităților de alimentație publică din zona unităților de învățământ.

De asemenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 14 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale.

Exit mobile version