În Brăila, de la începutul pandemiei, sunt 30 de cazuri confirmate cu Covid-19, dintre care 8 sunt internați în spital

În Brăila

În Brăila, de la începutul pandemiei

Numărul brăilenilor internați în spital cu COVID 19, astăzi după amiază, a este de 8 pacienți, conform informațiilor furnizate de prefectul Cătălin Boboc. Astfel, până astăzi la ora 13.00, la Brăila au fost confirmate 30 de cazuri, dintre care 22 au fost vindecate.

Prefectul Cătălin Boboc a făcut câteva precizări referitoare la cazurile confirmate în rândul unor angajați de la Direția de Strategii a Primăriei Brăila.

Rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuate la Direcția de Strategii a Primăriei Municipiului Brăila arată că 17 persoane au fost izolate la domiciliu, împreună cu familiile. Au fost recoltate inițial probe de la 5 pacienți, 4 având rezultat pozitiv, iar unul negativ. Ca urmare a confirmării în cazul primilor patru, au mai fost recoltate alte trei probe, ale căror rezultate vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi. În funcție de rezultate, se vor stabili următoarele măsuri. De cealaltă parte, un minim act de responsabilitate din partea conducerii direcției putea duce la o gestionare mai eficientă a situației. Acest minim act de responsabilitate îi putea aparține si primarului Marian Dragomir, care ar fi putut informa autoritățile abilitate, cunoscând foarte bine prevederile legale si faptul că nu avea nici competența, nici calitatea de a recomanda măsuri in astfel de cazuri.
Primarul Marian Dragomir avea, în schimb, datoria de a comunica situația autorităților, fiind conducătorul instituției. Din păcate, a ales să comunice prin canale neoficiale!
Era foarte posibil să avem mai puține cazuri dacă s-ar fi luat mai devreme măsurile deja cunoscute, care aparțin specialiștilor. 
De doua luni și jumătate, au tot fost luate astfel de măsuri și rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune, după cum știți! De ce ar vrea cineva să schimbe ceva ce funcționează?!
” a declarat prefectul Cătălin Boboc.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 196 de pacienți.

Exit mobile version